Za poslasticu pripremite ukusne i neodoljive šaumrolne
Razvući lisnato tijesto na 2 mm debljine i isjeći na trakice širine 25 mm. Trakice premazati vodom ili jajetom.
Sastojci za tijesto
- 2400 g. lisnatog tijesta
- voda ili jaje za premazivanje
Sastojci za kremu
- 500 g. bjelanjaka, pasterizovanih
- 400 g. kristal šećera
Završni dio
- 640 g. kristal šećera
- 260 g. vode
Priprema
Razvući lisnato tijesto na 2 mm debljine i isjeći na trakice širine 25 mm. Trakice premazati vodom ili jajetom.
Trakice umotati oko kalupa za šaumrolne i poredati ih na papir za pečenje. Tijesto ostaviti da miruje 30 minuta na hladnom mjestu.
Na kraju tijesto peći 23 minute na temperaturi od 200°C do 210°C sa parom.
Za punjenje potrebno je kuhati 640 g. kristal šećera sa 260 g. vode na temperaturi od 119°C. Bjelanjce miješati sa kristal šećerom sve dok ne dobijete snijeg od bjelanjaka. Kremu miješati sve dok ne postigne sobnu temperaturu.
Ohlađene šaumrolne napuniti kremom za šaumrolne i posuti šećerom u prahu.
Savjet koji vam daje Master-H
Ljetne šaumrolne ? Ništa lakše od ovoga. Pomiješajte 260 g. Senna baze od jagoda sa 200 g. vode i to dodajte punjenju. Iznenadite vaše kupce sa voćnim okusom
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.