Zajednički napori za 5% manje otpada

17.03.2021 08:44:37

Kroz projekat "Zajednički napori za 5% manje otpada" je u prethodnom periodu ostvarena saradnja sa školama iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, s ciljem podizanja svijesti stanovništva o važnosti zaštite okoliša.

Kroz projekat "Zajednički napori za 5% manje otpada" je u prethodnom periodu ostvarena saradnja sa školama iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, s ciljem podizanja svijesti stanovništva o važnosti zaštite okoliša.

Učenici osnovnih škola iz Jablanice, Ostrošca, Prozora, Pljevlje i Šavnika su snimili kratke video zapise, kojima su poslali snažnu poruku o svijetu u kojem žele živjeti. Oni su poručili kako žele odrastati u društvu koje će voditi računa o prirodi i u kojem će svi shvatiti važnost recikliranja, čuvanja zelenila, ali i značaj smanjenja ukupne količine otpada. Video zapisi su imali takmičarski karakter, a učenici su na ovaj način identificirali neke od ključnih problema na nivou lokalne zajednice te predložili rješenja kojima bi se trenutna situacija mogla unaprijediti. 

Škole će u narednom periodu, uz finansijsku podršku projekta, implementirati male školske inicijative.

Pored toga, za sve učesnike u kampanji su predviđene simbolične nagrade, koje su predstavnici partnerskih organizacija uručili u prethodnom periodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija