Zamislite da nemamo vode za piće?

Ekologija

Zamislite da nemamo vode za piće?

23.03.2020 08:03:16 / Izvor: Akta.ba

22. mart je Svjetski dan voda.

BiH je jedna od država koja ima najveći broj izvora čiste vode u Europi.

Osoba do 50 kg treba piti 1,5 L vode dnevno, osoba sa 75 kg treba piti 2,25 L vode dnevno. U našoj državi još uvijek se može pronaći otpad u rijekama i jezerima, želimo to da spriječimo, čuvajmo naše vode, otpad odlažite na obezbijeđena mjesta, jer zaista nije teško!

 Zamislite da nemamo vode za piće?

Sve lokacije za besplatno odlaganje električnog otpada (kontejneri i reciklažna dvorišta) možete pronaći na: https://bit.ly/zeos-lokacije, jer smo u mogućnosti adekvatno zbrinuti cjelokupan električni i elektronski otpad.

Građani svoj e-otpad mogu predati u bilo koji ZEOS-ov ulični kontejner ili Zeleni namještaj, a velike aparate mogu dovući i na neko od reciklažnih dvorišta.

Pravna lica svoj električni otpad mogu također besplatno predati u ZEOS eko-sistem d.o.o. na reciklažu, za količine 150 kg i više organizovano je besplatno preuzimanje sa adrese (posjednik e-otpada je dužan e-otpad pripremiti kod ili ispred ulaza u objekat, osim ukoliko želi platiti uslugu iznošenja), manje količine e-otpada posjednik dovozi na neko od reciklažnih dvorišta Operatera sistema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija