Zašto je važan povratak djece u škole?

23.02.2021 09:00:40
Zašto je važan povratak djece u škole?

Kvalitetno obrazovanje iznimno je važno za kvalitetnu budućnost djece.

Neujednačen ritam, vremenska i prostorna organizacija, nekompatibilne metodologije koje se izmjenjuju u kratkom vremenu u organizaciji nastave, značajno remete proces učenja, usvajanja znanja, ali i prirodan proces intelektualnog razvoja djeteta.

Kvalitetno obrazovanje iznimno je važno za kvalitetnu budućnost djece, što im u ovom trenutku nije omogućeno kroz online sistem nastave. Podjednako važno kao i usvajanje znanja i vještina, jeste dječija potreba da  se druže, grade zdrave međuljudske odnose, stiču prijateljstva, često i za cijeli život.

Organizacije SOS Dječija sela BiH, Save the Children in North West Balkans, Hope and Homes for Children in Bosnia and Herzegovina i Mreža NVO u BiH Snažniji glas za djecu apeluju na Ministarstvo osnovnog i srednjeg obrazovanja Kantona Sarajevo, kao i nadležne krizne štabove, da razmotre otvaranje obrazovnih institucija u punom kapacitetu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i školskih protokola.

Svako dijete zaslužuje kvalitetno obrazovanje!

Pismo upućeno Ministarstvu možete pročitati na linku ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje