Zašto je važan povratak djece u škole?

Obrazovanje

Zašto je važan povratak djece u škole?

23.02.2021 09:00:40 / Izvor: Akta.ba

Neujednačen ritam, vremenska i prostorna organizacija, nekompatibilne metodologije koje se izmjenjuju u kratkom vremenu u organizaciji nastave, značajno remete proces učenja, usvajanja znanja, ali i prirodan proces intelektualnog razvoja djeteta.

Kvalitetno obrazovanje iznimno je važno za kvalitetnu budućnost djece, što im u ovom trenutku nije omogućeno kroz online sistem nastave. Podjednako važno kao i usvajanje znanja i vještina, jeste dječija potreba da  se druže, grade zdrave međuljudske odnose, stiču prijateljstva, često i za cijeli život.

Organizacije SOS Dječija sela BiH, Save the Children in North West Balkans, Hope and Homes for Children in Bosnia and Herzegovina i Mreža NVO u BiH Snažniji glas za djecu apeluju na Ministarstvo osnovnog i srednjeg obrazovanja Kantona Sarajevo, kao i nadležne krizne štabove, da razmotre otvaranje obrazovnih institucija u punom kapacitetu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i školskih protokola.

Svako dijete zaslužuje kvalitetno obrazovanje!

Pismo upućeno Ministarstvu možete pročitati na linku ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje