al
Zašto studirati na FAKULTETU ZA TEHNIČKE STUDIJE Travnik?

Obrazovanje

Zašto studirati na FAKULTETU ZA TEHNIČKE STUDIJE Travnik?

19.09.2018 08:38:19 / Izvor: Akta.ba

Navedeno je deset razloga, a svaki razlog ima argumente i dokaze da jeste razlog da vaše opredjeljenje budućeg studiranja i profesionalne orijentacije bude Fakultet za tehničke studije:

  1. Nedostatak kadrova tehničke struke.
  2. Iskazana potreba za grafičkim inžinjerima, grafičkim dizajnerima i inžinjerima arhitekture, građevine, informatike, sigurnosti i zaštite na radu i tekstilnog inžinjerstva i dizajna u Bosni i Hercegovini.
  3. Sticanje statusa studenta Fakulteta za tehničke studije u BiH.
  4. Mogućnost radnog angažmana na Fakultetu.
  5. Mogućnost zaposlenja u toku studija.
  6. Mogućnost samostalnog rada i angažovanja kroz ličnu kreativnost.
  7. Pravljenje tima mladih i perspektivnih stručnjaka kroz Prvi fond znanja u oblasti tehničkih studija u Bosni i Hercegovini.
  8. Mogućnost sklapanja poslovnih aranžmana kroz stručne edukacije, seminare i simpozije koje Fakultet organizira kao Tehnički fakultet u Bosni i Hercegovini.
  9. Mogućnost izrade projekata i podržavanje istih u oblasti grafičkog inžinjerstva i dizajna, arhitekture, građevine, inžinjerske informatike, sigurnosti i zaštite na radu i tekstilnog inžinjerstva i dizajna u Bosni i Hercegovini.
  10. Lakše dobivanje stipendija od državnih institucija i nevladinih organizacija kao studenata Fakulteta za tehničke studije u Bosni i Hercegovini. U protekle dvije godine naši studenti su dobitnici stipendija Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Konkurs ostaje otvoren do 29.09.2018. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje