al

Sport i kultura

Završna ceremonija Nagradnog konkursa "Sva lica zanemarivanja"

28.12.2018 10:05:49 / Izvor: Akta.ba

U nedjelju, 23.12. u dirljivoj atmosferi i prepunoj dvorani Kaleidoskop Pozorišta mladih Tuzla, održana je završna ceremonija dodjele nagrada dobitnicima nagradnog konkursa ‘Sva lica zanemarivanja’, iniciranog u okviru kampanje Vrijedni pažnje, usmjerene na zaustavljanje nasilja nad djecom u BiH.

Uručene od strane pokreta mladih Vrijedni pažnje i organizacije World Vision u BiH, nagrade i plakete su uručene oduševljenim dobitnicima iz različitih krajeva BiH, uključujući Brčko, Domaljevac, Tuzlu, Hadžiće, Jajce, Petrovo, Mokro, Kakanj, Banjaluku, Mostar, Veliku Kladušu, Pale, Doboj.

U okviru završne ceremonije, učesnici konkursa i gosti su imali priliku pogledati jedinstvenu Izložbu dječijih likovnih radova ‘Sva lica zanemarivanja’, kao i poučnu i tematski srodnu predstavu ‘Heroj’ u izvedbi Pozorišta mladih Tuzla.

Oduševljenje susretom i upriličenim sadržajem nisu krili ni najmlađi, ali ni oni nešto stariji uključujući roditelje, nastavnike, bake, nane i djedove naših vrijednih umjetnika koji su svojim radovima i jasnom porukom koju donose, pokazali izrazitu svjesnost o problemu i digli glas protiv nasilja nad I zanemarivanja djece u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Sport i kultura