Želite li kvalitetno upravljati najvrijednijim resursom Vašeg preduzeća?

22.04.2021 08:21:05
Želite li kvalitetno upravljati najvrijednijim resursom Vašeg preduzeća?

ImelHR omogućava jednostavno i brzo obračunavanje plata na osnovu radnih sati importovanih iz Evidencije radnog vremena i kontrole pristupa.

Da li Vam vođenje evidencija o Vašim zaposlenicima oduzima previše vremena?

ImelHR sistem je Vaš spasilac i oslobodilac Vašeg vremena.

Ukoliko želite da Vaša kompanija konstantno raste i širi svoje poslovanje morate biti  u mogućnosti da se  više posvetite strateškim aktivnostima Vašeg preduzeća. U tu svrhu administrativne aktivnosti potrebno je minimizirati.

Činjenica je da je ljudima i odnosima u današnjem turbulentnom okruženju sve teže upravljati, s obzirom da važnost ljudskog kapitala ima sve veći značaj a ljudi imaju sve više znanja i informacija.  Dok se od Vas kao menadžera, očekuje da ostanete smireni, trezveni i da ste pri tome uvijek spremni da obezbjedite tražene informacije ili  odaberete optimalno rješenje.

U kompaniji sa relativno manjim obimom poslovanja svi zaposlenici i nadređeni se međusobno poznaju. U tom slučaju evidenciju i praćenje podataka o zaposlenima moguće je izvršiti bez većih problema, a usmjeravanje zaposlenih može se svesti na dnevnu interakciju. Međutim, svaka kompanija  teži proširenju obima poslovanja. Kao posljedica realizacije ovog cilja logičan slijed je porast broja zaposlenih pa je shodno tome potreban i unapređeniji pristup upravljanju ljudskim resursima.

Imate li upotrebljivu evidenciju o zaposlenima?

Kvalitetno upravljanje evidencijama o ljudskim resursima je jedna od najznačajnijih poslovnih aktivnosti svake organizacije.

Šta za poslodavca predstavlja “upotrebljiva evidencija” zaposlenih ili možda potencijalno zaposlenih?

Evidencija koja u svakom trenutku može dati traženu informaciju o pojedinačnom zaposleniku. Ili ukoliko ste u potrazi za zaposlenima može Vam pomoći da lakše odaberete prave ljude za upošljavanje na pravim pozicijama, te napravite velike uštede u vremenu koje bi izgubili ponovnim konkursima i odabirom novih zaposlenika.

ImelHR sistem za upravljanje ljudskim resursima omogućava kvalitetnu evidenciju, sa pretraživom bazom podataka o zaposlenicima koji su trenutno zaposleni, potencijalno zaposleni  (prijavljivali su se na Vaše konkurse za posao) ili su odjavljeni. 

Ovaj sistem predstavlja moćan alat za koordinaciju radnih procesa sa novim zaposlenicima ili zaposlenicima koje treba vratiti sa biroa za nezaposlene u Vašu kompaniju.

Koliko vješto upravljate Vašim najvrijednijim resursom?

Upravljanje ljudskim resursima je jedna od ključnih tačaka uspješnog poslovanja.

Kako uspješno upravljati ljudskim kapitalom, kako pridobiti, razviti, zadržati i nagraditi prave ljude koji će postići postavljene ciljeve i slijediti strategiju preduzeća? Da biste ovo postigli u svakom momentu trebate imati adekvatne i precizne podatke o zaposlenima – njihovim kontaktima, edukacijama, vještinama, zdravstvenom stanju i sve druge podatke bitne za poslodavca.

Kako raspolagati svim tim informacijama a pri tome uštedjeti na vremenu?

Primjenom adekvatnog informacionog sistema koji će integrisati sve potrebne informacije vezane za svakog zaposlenika i omogućiti olakšano i brzo obavljanje svih zadataka i procedura vezanih za zapošljavanje, usmjeravanje, razvoj kao i vođenje evidencija o ličnim podacima.

ImelHR – sistem omogućava raspoloživost tačnim i adekvatnim podacima o zaposlenima u svakom momentu poslovanja.

ImelHR kao dio integralnog sistema omogućava upravljanje ljudskim resursima kao najvrijednijim resursima svake kompanije.

Koje su koristi od sistema za upravljanje ljudskim resursima ?

ImelHR – Sistem za upravljanje ljudskim resursima omogućava korisnicima.

– Planiranje potreba za zaposlenicima kroz sistematizaciju radnih mjesta.

– Prijem zaposlenika putem raspisivanja oglasa za radna mjesta, prijem/prijava, odabir zaposlenika i kreiranje ugovora o radu za pripravnike, stalno i privremeno zaposlene.

– Kretanje u struci zaposlenika, odnosno praćenje napretka i svih promjena koje se događaju kod zaposlenika od zapošljavanja do prestanka radnog odnosa.

– Praćenje formalne i neformalne edukacije, interne i eksterne edukacije, poznavanje stranih jezika, stručnih ispita i svih drugih vidova obrazovanja.

– Sistemska uspostava povrede radnih obaveza, disciplinskih mjera i izradu odgovarajućih rješenja.

– Sistemska uspostava praćenja zdravstvenog stanja i invalidnosti zaposlenika.

– Priprema i izdavanje svih dokumenata, rješenja i uvjerenja iz radnog odnosa.

– Definisanje uslova za dužinu godišnjeg odmora, njegovo planiranje, odobravanje i izdavanje rješenja.

– Uspostava elektronske matične knjige i elektronskog kartona.

– Obračun plata.

– Definisanje aktivnosti vezanih za prestanak radnog odnosa.

ImelHR omogućava jednostavno i brzo obračunavanje plata na osnovu  radnih sati importovanih iz Evidencije radnog vremena i kontrole pristupa.

Ukoliko koristite i ImelDMS – sistem za upravljanje dokumentima bit će Vam dostupno  planiranje, kreiranje i štampanje ugovora, uvjerenja i rješenja te njihovo sigurno čuvanje i distribuiranje unutar kompanije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak