ZEOS Radionica Međunarodni dan E-otpada

Ekologija

ZEOS Radionica Međunarodni dan E-otpada

15.10.2019 08:26:16 / Izvor: Akta.ba

Povodom 14. oktobra, Međunarodnog dana e-otpada, učenici Škole "Maarif" prisustovali su radionici i prezentaciji reciklaže elektronskog otpada. Radionicu je održao ZEOS eko-sistem, prvi operater sistema upravljanja elektronskim otpadom u Federaciji Bosne i Hercegovine. Učenici su stekli znanje o elektronskom otpadu i načinu same reciklaže elektronskog otpada.

Inače, Operater ZEOS eko-sistem je osnovan kao servis koji stoji na raspolaganju svojim obveznicima, koristi svoja znanja i resurse da im na najbolji način olakša izvještavanje i omogući ispunjenje zakonskih obaveza. Također uloga operatera je da obezbijedi plaćanje manjih naknada za plasiranu električnu i elektronsku opremu, u odnosu na samostalno ispunjavanje zakonskih obaveza od strane uvoznika, proizvođača i distributera, što za obveznike znači smanjenje troškova poslovanja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija