ZEOS u saradnji sa Elektro Jurić provodi kampanju za reciklažu plinskih sijalica

25.12.2020 09:56:29
ZEOS u saradnji sa Elektro Jurić provodi kampanju za reciklažu plinskih sijalica

ZEOS eko-sistem u saradnji sa Obveznikom sistema kompanijom ELEKTRO-JURIĆ d.o.o. provodi kampanju za reciklažu plinskih sijalica

ZEOS eko-sistem u saradnji sa Obveznikom sistema kompanijom ELEKTRO-JURIĆ d.o.o. provodi kampanju za reciklažu plinskih sijalica. Naime radi se o tome da će prvih 50 kupaca u TC Piramida, na adresi Dubrovačka bb, Mostar, koji svoju staru plinsku/LED sijalicu predaju u ZEOS-ov Zeleni namještaj, dobiti na poklon eko ceker.

Pored poklona u kampanji koja traje do 31.12.2020. godine kompanija ELEKTRO-JURIĆ d.o.o. je na Sparx LED sijalice za svoje kupce obezbijedila popust od 30%.

Cilj kampanje

Živa koja se nalazi u plinskim sijalicama je vrlo opasna po zdravlje građana, jer uzrokuje oštećenje vitalnih organa.

Kampanja se provodi u okviru aktivnosti podizanja svijest o mogućnosti pravilnog odlaganja e-otpada, sa ciljem promjene navika građana u smjeru očuvanja životne sredine.

Gdje i kako pravilno odložiti elektro otpad?

ZEOS eko-sistem posjeduje preko stotinu mjesta za pravilno odlaganje električnog i elektronskog otpada, u koja potpadaju e-kontejneri, zeleni namještaj, reciklažna dvorišta, ali i javna komunalna preduzeća koja su uključena u sistem. 

Za pravna lica usluga zbrinjavanja je besplatna i počinje popunjavanjem naloga ovdje.

Sve lokacije možete pogledati na karti ovdje

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija