al
Znate li što koristiti za podove? Glazuru ili premaz?

Građevina

Znate li što koristiti za podove? Glazuru ili premaz?

29.11.2019 12:51:51 / Izvor: Akta.ba

Samoizravnavajući premazi

Jednostavno i učinkovito rješenje za neravne podove i izravnavanje tankih slojeva prije konačnog postavljanja poda. Za sve stambene prostore, uključujući kuhinje i kupaonice. Jednostavno rukovanje. Također je pogodan za podloge s podnim grijanjem. Nanesite završni premaz kao vezni estrih, gdje predpremaz djeluje kao vezivni sloj između podloge i završnog premaza. Završni premazi Baumit Nivello 10 i 30 i samoizravnavajuća masa Baumit Nivello Quattro.

Saznajte više

Nanesite anhidritnu gipsanu masu Baumit Alpha kao vezni, razdvojeni ili plutajući estrih. Zahvaljujući izvrsnim sposobnostima provođenja topline idealni su za podno grijanje. Samoizravnavajući učinak osigurava savršeno ravnu površinu, olakšava rad i štedi vrijeme. Prikladno za brzu obradu velikih podnih površina.

Materijal ima vrlo malu promjenu obima tokom otvrdnjavanja. Pogodno za sve stambene prostore, uključujući standardne kuhinje i kupatila. Debljine od 25 mm.

Saznajte više

Tradicionalni cementni estrisi prikladni su za sve prostore, uključujući garaže i vlažne radionice. Posebno su pogodni za podloge koje zahtijevaju sposobnost zadržavanja topline, pa su tako prikladni i za podno grijanje. Rad s tradicionalnim estrihom nešto je zahtjevniji i podrazumijeva određenu razinu vještine. Na velikim podnim površinama nije uvijek moguće postići potrebnu ravnost, tako da je potreban još jedan samoizravnavajući premaz. Debljine od 35 mm.

Saznajte više

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina