al
Zoo vrt Bingo jedna je od najvećih atrakcija u Tuzli

Sport i kultura

Zoo vrt Bingo jedna je od najvećih atrakcija u Tuzli

28.09.2018 08:17:57 / Izvor: Akta.ba

Nadomak gradske vreve, oaza mira i mjesto za zabavu.

Četrnaestog avgusta u Zoo vrt Bingo u Tuzli stigle su Kyara i Nina, mlade lavice iz Mađarske, koje su se pridružile lavu Tuma već od 1. septembra. U velikoj ljetnoj nastambi, tri velike mačke uživaju u preostalim sunčanim danima.

Ali to nije jedina novost. Prinovu su dobili košuta i jelen još krajem juna, a sredinom avgusta rođeno je i mladunče lame. Mare su dobile dvoje mladunčadi.

Sada Zoo vrt Bingo ima više od 400 životinja, što uz mnoštvo drugih zabavnih sadržaja predstavlja svojevrsnu atrakciju u Bosni i Hercegovini.

Ovih dana u završnoj je fazi i zatvorena igraonica površine  700 m kvadratnih, u čijem sadržaju su mini igraonica za djecu od jedne do tri godine, velika igraonica za djecu od četiri do dvanaest godina, četiri tramboline, nekoliko velikih i malih tobogana, bazen s lopticama i mnoštvo drugih zabavnih rekvizita. Prostor za roditelje je udoban i opremljen sjedećom garniturom.  Kada su u pitanju vanjski sadržaji za djecu, odmah iza zatvorene igraonice nalaze se dva bazena s loptama  za igru na vodi, okrugli bazen sa skuterima i pedalinama, šest trambolina, igraonica sa ljuljama i toboganima, fudbalski teren, električne igračke i kvadricikli. Atraktivan dizajn zatvorene igraonice i blizina vanjskih zabavnih sadržaja čini ovo mjesto najpoželjnijom lokacijom za porodično druženje i odmor.

U pripremnoj je fazi teren pored jezera, gdje će biti još jedna velika vanjska igraonica 12x16x7 metara.

Kada sve faze izgradnje budu završene, Zoo vrt će biti kompleks za koji se može reći da će biti najatraktivnije dnevno odmaralište u Bosni i Hercegovini.

Kompanija Bingo ove godine slavi dvadeset pet godina. U okviru strategije razvoja planirano je preuređenje starih poslovnica te širenje maloprodajne mreže diljem Bosne i Hercegovine. Ovaj domaći trgovački lanac djeluje u sklopu grupacije koja zapošljava 7.500 ljudi, obuhvata  190 trgovina, šezdeset pet restorana, devetnaest kompanija drugih djelatnosti, od čega je i deset fabrika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Sport i kultura