Javna rasprava o Urbanističkom projektu Trg oslobođenja-Alija Izetbegović

Datum objave: 18.02.2021. 10:13 / Izvor: Akta.ba, 16.02.2021.

Javna rasprava o projektu Trg oslobođenja-Alija Izetbegović održat će se 02.marta

 

16. FEB, 2021

 

Tokom 2020. godine, na inicijativu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, poduzete su intenzivne aktivnosti na projektu Trg oslobođenja-Alija Izetbegović. Kako je načelnik Hadžibajrić isticao u izjavama za medije, namjera je da Trg oslobođenja - Alija Izetbegović postane jedno od najreprezentativnijih mjesta u gradu i ponudi građanima, ali i gostima grada, podzemnu garažu, višenamjenski trg, zelene površine i brojne sadržaje.

 

Od prošle godine do danas poduzete su sve potrebne aktivnosti kako bi se ova ideja provela u djelo, te je na prvoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo održanoj 28.januara ove godine usvojen Nacrt Odluke o usvajanju i Nacrt Odluke o provođenju Urbanističkog projekta Trg oslobođenja-Alija Izetbegović.

 

U toku je javni uvid u Urbanistički projekat Trg oslobođenja-Alija Izetbegović putem općinske web stranice www.starigrad.ba (sekcija: javne rasprave), gdje svi građani mogu pogledati kako je zamišljen ovaj projekat i dati eventualne primjedbe i sugestije putem emaila urbanizam@starigrad.ba ili na protokol Općine. Javni uvid traje do 23.februara. Služba za urbanizam Općine Stari Grad najavila je da će se javna rasprava o ovom projektu održati 02.marta, 2021. godine u 14,00 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad i pozvani su zainteresovani građani da se uključe. Zbog higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi javni uvid vrši se u online formatu, a i prilikom javne rasprave u sali će se poštovati propisane mjere.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: