Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 27.02.2021. 08:56

Javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja povodom 23. aprila - Dana opštine Laktaši

Izvor: Glas Srpske, 27.02.2021.

REPUBLIKA SRPSKA
OPŠTINA LAKTAŠI
Skupština opštine
Komisija za nagrade i priznanja

Broj: 01-013-10/21

Datum: 26.2.2021. godine

 

Na osnovu člana 13. Odluke o nagradama i priznanjima ("Službeni glasnik opštine Laktaši", broj: 2/08 i 4/09), Komisija za nagrade i priznanja, o b j a v lj u j e

 

JAVNI POZIV

Povodom 23. aprila - Dana opštine Laktaši pozivamo sva zainteresovana pravna i fizička lica sa područja opštine Laktaši da dostave svoje prijedloge za dodjelu nagrada i priznanja.

Odlukom o nagradama i priznanjima u opštini Laktaši, ustanovljene su sljedeće nagrade i priznanja:
1.    Povelja "Počasni građanin opštine Laktaši"
Ovo priznanje opštine Laktaši se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja u svim oblastima stvaralaštva.

2.    Zlatni grb opštine Laktaši
Navedena nagrada je priznanje opštine Laktaši za izuzetan doprinos u razvoju opštine, njegovanju odnosa sa drugim opštinama, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

3.    Plaketa opštine Laktaši
Plaketa je priznanje opštine Laktaši koje se dodjeljuje za izuzetna ostvarenja u oblasti privrede, obrazovanja, nauke i kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetno humana djela i ispoljenu hrabrost.

4.    Zlatni cvijet mladosti
Ovo priznanje opštine Laktaši se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za značajna ostvarenja u svim oblastima života i rada omladine i mladih.

Za dodjelu navedenih nagrada i priznanja utvrđeni su osnovni kriterijumi i to:
-    izuzetan doprinos u razvoju opštine radom i zaslugama u izgradnji, stvaranju i njegovanju odnosa i tradicija sa drugim opštinama i gradovima,
-    postignuti značajni rezultati u privređivanju, osvajanju novih tehnologija, tehničkih unapređenja, novatorstva i racionalizacije,
-    ostvareni vrhunski rezultati u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta i fizičke kulture,
-    učinjena djela koja zaslužuju opšte poštovanje i priznanje kao što su djela humanosti, iskazano posebno požrtvovanje u spasavanju ljudi i dobara i ispoljena lična hrabrost,
-    opštepriznati rad i djela u očuvanju životne sredine.

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.
Prijedlozi se moraju dostaviti sa obrazloženjem i biografijom - za fizička lica, odnosno sa referensama za pravna i fizička lica u roku od 30 (trideset) dana od dana objavljivanja u sredstvima informisanja.
Prijedloge dostaviti Skupštini opštine Laktaši - Komisija za nagrade i priznanja, Karađorđeva 56, Laktaši.

 

PREDSJEDNIK KOMISIJE

Svjetlana Blagojević

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: