Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za pružanje Podrške aktivnostima LGBTQI zajednice u BiH

Datum objave: 25.02.2021. 08:52 / Izvor: Akta.ba, 28.01.2021.
 

USAID/INSPIRE: Podrška aktivnostima LGBTQI zajednice u BiH

 

Oznaka poziva:

20.04.0-N2.1-261

Naziv poziva:

Podrška aktivnostima LGBTQI zajednice u BiH 

Datum objave poziva:

28.1. 2021.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga:

 5.3.2021. do 16.00 sati

 

Kroz Program podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE), Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) osnažuje građane i vlasti u BiH kako bi unaprijedili zaštitu ljudskih prava te pružili bolje usluge i prilike za zapošljavanje marginaliziranim grupama u Bosni i Hercegovini.

 

USAID/INSPIRE nastavlja se na postignuća USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (2015-2020). Ovaj program gradio je kapacitete nevladinih organizacija koje se bave pitanjima LGBTQI (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, intersex) zajednice za saradnju s općinskim vlastima i liderima u lokalnim zajednicama u organiziranju prve PRIDE parade u Bosni i Hercegovini (BiH) održane 2019. godine. Program je pružio podršku zagovaranju sistemskih rješenja za probleme s kojima se suočavaju marginalizirane grupe. Marginalizirane grupe u BiH susreću se i dalje s velikim izazovima. Zato je ključno kontinuirano pružati podršku onima kojima je potrebna, među kojima su i članovi LGBTQI zajednice. 

 

USAID/INSPIRE poziva nevladine organizacije registrirane u Bosni i Hercegovini (udruženja i fondacije osnovane prema zakonima o udruženjima i fondacijama u BiH) da dostave svoje projektne prijedloge u okviru komponente za pružanje Podrške aktivnostima LGBTQI zajednice u BiH.

 

Na Javni poziv ne mogu se prijaviti: javne ustanove, institucije vlasti, privredna društva, vjerske organizacije, politički subjekti, kao ni međunarodne nevladine organizacije koje nemaju registrirano svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini u skladu sa zakonima o udruženjima i fondacijama u BiH.

 

Sve projektne aktivnosti moraju se realizirati u Bosni i Hercegovini.

 

Projektni prijedlozi mogu se dostavljati za cjelokupni ili djelomični iznos sredstava potrebnih za implementaciju kandidiranog projekta. 

 

Ukupni raspoloživi fond sredstava po ovom javnom pozivu iznosi 480.000 BAM. Minimalni iznos sredstava koja se traže od USAID/INSPIRE ne može biti manji od 30.000 BAM, a maksimalan iznos traženih sredstava ne može prelaziti 150.000 BAM. Trajanje projekta ne može biti kraće od 6 mjeseci ni duže od 24 mjeseca.

 

Sva pitanja koja se tiču ovog javnog poziva dostavljaju se isključivo putem e-mail adrese:

prijava@usaidinspire.ba (subject/predmet: 20.04.0-N2.1-261, Upit) do 26.2.2021. godine.

 

Od aplikanata se traži da do 5. 3. 2021. do 16.00 sati dostave nacrt projektnog prijedloga u elektronskom obliku, sa svim traženim prilozima, nakon što se registruju kao organizacija (organisation) na online platformi za upravljanje grantovima APPLY. U sklopu aplikacije trebaju popuniti sve podatke o svojoj organizaciji i odabrati komponentu na koju apliciraju unutar programa USAID/INSPIRE, nakon čega će odmah dobiti automatski e-mail kao potvrdu o prijemu aplikacije. Nacrti projektnih prijedloga koji ne budu dostavljeni na navedeni način i do navedenog roka neće biti uzeti u razmatranje.

 

Napomena: Svi potencijalni aplikanti trebaju pristupiti registraciji na online platformi za upravljanje grantovima APPLY čim prije, kako bi se upoznali s uvjetima i tehničkim postavkama aplikacije, a putem linka: https://KULT.smapply.io/prog/inspire. Molimo vas da taj link spasite u svoje kratice (bookmarks) ako namjeravate aplicirati na USAID/INSPIRE sada ili u budućnosti, a detaljne instrukcije o procesu registracije možete pronaći na linku: https://kult.smapply.io/res/p/tehnicke-instrukcije/

Aplikanti se mole da pažljivo pročitaju tekst Javnog poziva prije nego što počnu s procesom apliciranja i prije nego što pošalju svoj projektni prijedlog.

 

Puni tekst javnog poziva možete preuzeti u PDF formatu na ovom linku.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: