Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.03.2020. 08:44

Javni poziv za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji koji vrše hlađenje i duboko smrzavanje jagodičastog voća – malina

Izvor: Akta.ba, 10.03.2020.

10.03.2020

 

JAVNI POZIV za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji koji vrše hlađenje i duboko smrzavanje jagodičastog voća – malina

 

 

JAVNI POZIV

za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2020. godini za registrovane poljoprivredne proizvođače ( poljoprivredne obrte) koji vrše hlađenje i duboko smrzavanje jagodičastog voća - malina

 

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači maline koji imaju registrovan obrt kao osnovno zanimanje po Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima sa područja Grada Visoko, a koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) do momenta objave Javnog poziva da mogu podnijeti zahtjev za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za registrovane objekte za hlađenje i duboko smrzavanje maline. Obračun za poticaj se vrši za  maksimalan kapacitet hladnjače do 30 tona.

 

Iznos podrške je: do 350 KM/ tona

 

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje poticaja:

 

Zahtjev;

  1. Uvjerenje iz Registra samostalnih obrtnika
  2. Rješenje o registraciji sa naznačenom šifrom djelatonosti za skladištenje i duboko smrzavanje voća
  3. Potvrda banke o otvorenom aktivnom računu

 

Postupak po Javnom pozivu provest će Komisija koju će imenovati gradonačelnica Grada Visoko. Komisija će izlaskom na teren selektivno utvrditi kapacitete objekata za hlađenje i duboko smrzavanje voća -maline.

Rok za podnošenje prijava na Javni poziv je 7 dana od dana objavljivanja na web stranici Grada Visoko www.visoko.gov.ba i na oglasnoj ploči Grada Visoko. Prijavni obrazac može se preuzeti u prostorijama Grada Visoko na protokolu šaltera Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti ili na web stranici Grada Visoko: www.visoko.gov.ba  Prijave se dostavljaju u zatvorenoj koverti sa naznakom: Prijava na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu za za registrovane objekte za hlađenje i duboko smrzavanje maline.– ne otvaraj, na adresu: Grad Visoko, ul. Alije Izetbegovića 12A, 71300 Visoko, a može se podnijeti i neposredno predajom zatvorene koverte ovlaštenom službeniku za prijem podnesaka (protokol) Službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti Grada Visoko.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: