Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.02.2021. 15:52

Obavijest o izradi Regulacionog plana Podgaj-Tekija

Izvor: Akta.ba, 09.02.2021.

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 51. redovnoj sjednici, održanoj 27. februara 2020. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana „Podgaj-Tekija“ („Službene novine KS“, broj 14/20).

Budući da je važeći Regulacioni plan za ovu prostornu cjelinu usvojen 2010. godine, ocijenilo se opravdanim pristupiti izradi novog provedbeno-planskog dokumenta kroz koji će se sagledati sve promjene u prostoru, preispitati opravdanost prethodnih planskih rješenja  kao i potrebe za budućim prostornim razvojem, te razvojem saobraćajne i komunalne infrastrukture.

 

U cilju uključivanja javnosti u postupak pripreme i izrade Plana, općinski načelnik u svojstvu Nosioca pripreme upućuje drugi javni poziv zainteresiranim stranama za dostavu  prijedloga i sugestija za određena planska rješenja na ovom području, koja će biti razmotrena  u postupku  izrade osnovne koncepcije Plana kao njegove prve draft verzije, od strane Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

 

Nakon izrade osnovne koncepcije Plana slijedi novo uključivanje javnosti i to putem javne tribine, te organizacija javnog uvida i javne rasprave nakon utvrđivanja Nacrta plana.

Prijedlozi u pisanoj formi mogu se dostaviti Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje putem protokola Općine Centar ili putem e-mail na sljedeće adrese : eldina.sehovic@centar.ba  i selma.islambegovic@centar.ba

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: