Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.02.2021. 15:10

Obavijest prijevoznicima o novim mjerama u Republici Sloveniji - COVID 19

Izvor: Akta.ba, 05.02.2021.

Obavještenja

Obavijest prijevoznicima - COVID 19 Slovenija

Nakon što su objavljene nove mjere u Republici Sloveniji, obavili smo kontakte sa nadležnima u R Sloveniji. Između ostalog, infomirani smo da su mjere već od danas (05.02.2021.) u primjeni.

Naime, nove mjere nalaze se u priloženom propisu, a uopšteno gledano iz ugla prijevoza, predviđaju obavezan negativan nalaz na Covid-19 za sve državaljane zemalja koje se nalaze na listi, među kojima je i Bosna i Hercegovina, a za posade vozila koja obavljaju međunarodni prijevoz postoje izuzeća pod sljedećim uvjetima:

-          lice koje obavlja prevoz robe ili osoba u Republiku Sloveniju u komercijalnom prometu ili za teretni ili putnički prevoz u tranzitu, ako napušta Republiku Sloveniju u roku od 8 sati nakon ulaska u Republiku Sloveniju, i lice koje vrši prevoz robe ili osoba iz Republike Slovenije u komercijalnom prometu i vraća se u Republiku Sloveniju u roku od 8 sati nakon napuštanja Republike Slovenije;

-          lice koje putuje u tranzitu kroz Republiku Sloveniju i napušta Republiku Sloveniju najkasnije 6 sati nakon ulaska;

Na priloženoj listi primjetiti ćete i 31 državu EU/šengenskog područja, na koje se takođe primjenjuju ove i druge navedene mjere.

Kako obaviti prijevoz sa ovakvim mjerama u velikom broju zemalja, a ne platiti kaznu ili zbog kršenja sati boravka ili kršenja obaveznih odmora, pitanje je na koje nam niko ne daje odgovor.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: