Obavijest za poljoprivredne proizvođače o prijavi promjena i ažuriranju postojećeg stanja na gazdinstvu

Datum objave: 08.01.2020. 08:16 / Izvor: Akta.ba, 07.01.2020.

Općina Bosanska Krupa

 

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

 

07/01/2020

 

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači koji su registrirali poljoprivredno gazdinstvo da su u obavezi prijaviti promjene i ažurirati postojeće stanje na gazdinstvu do 31.03.2020. godine a na osnovu člana 14. odluke o harmoniziranim registrima poljoprivrednih gazdinstava i registrima klijenata („Službene novine FBIH“, BROJ: 42/08).

 

Promjene u registru poljoprivrednih gazdinatava i registru klijenata odnose se na slijedeće:

-Poljoprivredne kulture na poljoprivrednom zemljištu, a koje se odnose na trenutno stanje te plan sjetve ili sadnje u tekućoj godini,

-Trenutnom stanju i promjeni vrste i brojnog stanja stoke,

-Promjeni zemljišnog posjeda i osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta,(katastarska veličina; katastarska kultura; vlasništvo ili zakup).

-Promjenu nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i nosioca obrta (ovlašteno lice),

– Promjenu članova poljoprivrednog gazdinstva te promjenu broja telefona i promjenu računa banke.

 

Zahtjev za ažuriranje i promjenu podataka u registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata podnosi se službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo općine bosanska krupa.

 

poljoprivredni proizvođači koji nisu upisani u rpg i rk a imaju uslove za ostvarivanje prava na novčane podrške po osnovu poljoprivredne proizvodnje kojom se bave i ukoliko planiraju podnositi zahtjev za novčanu podršku u 2020 godini obavezni su upisati se u rpg i rk do 31.03.2020. godine.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: