Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 31.10.2018. 09:14

Ponovni javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u Programu obuke IT programera za poznatog poslodavca

Izvor: Akta.ba, 31.10.2018.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

KANTON SARAJEVO

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje

Kantona Sarajevo” - Sarajevo

S A R A J E V O

 

Javna ustanova «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo» - Sarajevo, u skladu sa članom 9. stav 2. Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 4/04, 29/09 i 18/13), tePrograma mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u KantonuSarajevo u 2017. godini, br: 02-05-20150-13.1/17 od 02.06.2017 . godine, 02-05-32196-4.1/17 od 02.11.2017.godine, 02-05-1224-4.1/18 od 18.01.2018.godine, 02-05-14744-37.1/18 od 26.03.2018.godine i 02-05-26858-11.2/18 od 05.07.2018.godine, o b j a v l j u j e:

 

PONOVNI

JAVNI POZIV POSLODAVCIMA

DA SE PRIJAVE ZA UČEŠĆE U PROGRAMU OBUKE IT PROGRAMERA ZA

POZNATOG POSLODAVCA

 

I

U cilju realizacije Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2017. godini, Javna ustanova «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo» Sarajevo (U daljem tekstu: Služba) poziva poslodavce iz IT sektora da prijave potrebu za zapošljavanjem i obukom nezaposlenih osoba za IT programere, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Kantonu Sarajevo prije objavljivanja javnog poziva za ovaj program i dalje sve do potpisivanja ugovora o radu sa poslodavcem kojem su odobrena sredstva po ovom programu, a da kroz redovno školovanje nisu stekli zvanje IT programera.

 

II

Planirana neutrošena sredstva za ove namjene iznose 187.200,00 KM, a cilj je zapošljavanje i obuka 39 nezaposlenih osoba. Služba će poslodavcima koji budu obuhvaćeni Programom obuke IT programera za poznatog poslodavca (u daljem tekstu: Program IT), mjesečno, 6 mjeseci, refundirati sredstva iznosu od 600,00 KM po novouposlenoj osobi za dio isplate plaća i uplatu zakonom propisanih poreza i doprinosa, te 200,00 KM na ime troškova obuke po novouposlenoj osobi. Svi drugi eventualni troškovi padaju na teret poslodavca. Dužina trajanja obuke IT programera za poznatog poslodavca je 6 mjeseci i realizuje se kod poslodavca po internom programu, a nakon završetka iste, poslodavac je dužan Službi dostaviti certifikat, potvrdu ili drugi dokaz da je obuka završena.

 

III

Poslodavci koji žele da učestvuju u Programu dužni su:

1. podnijeti aplikaciju u roku predviđenom u javnom pozivu,

2. uz aplikaciju priložiti: rješenje o registraciji u Kantonu Sarajevo, uvjerenje o poreskoj registraciji sa identifikacionim brojem, uvjerenje o izmirenim obavezama po osnovu poreza i doprinosa ne starije od 30 dana od dana objave javnog poziva sa listingom o trenutnom broju zaposlenih (izdat od strane Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine), uvjerenje o izmirenim obavezama poreza na dodatnu vrijednost ukoliko je podnosilac aplikacije PDV obveznik (izdat od strane Uprave zaindirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine), plan i program obuke i broj računa u banci, sve u orginalu ili ovjerenoj fotokopiji.

 

IV

Poslodavci koji redovno ne izmiruju obaveze uplate javnih prihoda ne mogu učestvovati u Programu, osim u slučaju kad poslodavac ima potpisan ugovor sa Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine i Upravom za indirektno oporezivanje o uplati duga na rate u kom slučaju je poslodavac dužan dostaviti potvrdu Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine i/ili Uprave za indirektno oporezivanje ili uvjerenje da poslodavac vrši uplate po potpisanom ugovoru, kao ni poslodavci koji nemaju radnika prijavljenih na penzijskoinvalidsko osiguranje.

 

V

Prednost za učešće u Programu imat će poslodavci koji trenutno nisu korisnici programa sufinansiranja zapošljavanja koje finansira Vlada FBiH, Služba ili Federalni zavod za zapošljavanje, poslodavci sa trenutno većim brojem zaposlenih i poslodavci kod kojih je došlo do povećanja broja zaposlenih u odnosu na prethodni program sufinansiranja zapošljavanja koji su koristili, a koji je okončan. Kod istog broja bodova prednost se daje poslodavcu koji je prije podnio aplikaciju za učešće u ovom programu.

 

VI

Poslodavci korisnici ovog programa dužni su u radnom odnosu zadržati postojeći broj radnika koji su imali u momentu podnošenja zahtjeva, uvećan za broj sufinansiranih osoba, osim u slučajevima odlazaka u penziju postojećih radnika.

 

VII

Obrasci za podnošenje Zahtjeva mogu se dobiti u Odjeljenju za podsticajne mjere zapošljavanja, Ulica Đoke Mazalića 3, kancelarija br.15/I, ili preuzeti sa web stranice Službe www.szks.ba.

 

VIII

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja.

Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se uzeti u razmatranje.

 

IX

Rezultati ovog javnog poziva biće objavljeni na web stranici Službe.

 

X

Služba će sa poslodavcima koji budu obuhvaćeni Programom IT, zaključiti ugovore kojima će biti regulisana sva prava i obaveze ugovornih strana, u skladu sa Programom. Rok za realizaciju Programa je 10 mjeseci od dana potpisivanja ugovora, uključujući i eventualne anexe ugovora.

 

XI

Zahtjevi, sa potrebnom dokumentacijom, podnose se neposredno ili preporučeno putem pošte Javnoj ustanovi «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo» Sarajevo, Ulica Đoke Mazalića broj 3, sa napomenom: Za Program IT.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za podsticajne mjere zapošljavanja ili putem telefona 033/ 569-100.

 

APLIKACIJU za prijavu učešća na ponovni javni poziv poslodavcima u Programu obuke IT programera za poznatog poslodavca, možete preuzeti OVDJE. 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: