Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.02.2021. 14:14

Poziv na javnu raspravu o Nacrtu odluke o obavljanju kafilerijskih poslova

Izvor: Akta.ba, 16.02.2021.

Nacrt odluke o obavljanju kafilerijskih poslova u javnoj raspravi do 4. marta

Služba za stambeno komunalne poslove, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Općine Banovići upućuje u javnu raspravu Nacrt odluke o obavljanju kafilerijskih poslova koji je usvojen na 3. redovnoj sjednici Općinskog vijeća. Prilikom usvajanja Nacrta određen je rok od 30 dana za održavanje radnih sastanaka sa Klubovima općinskih vijećnika, vijećnicima, grupama građana i svim zainteresovanim pojedincima, s ciljem izrade što kvalitetnijeg prijedloga.

S tim u vezi, Služba za stambeno komunalne poslove, društvene djelatnosti i zajedničke poslove obavještava sve zainteresovane građane da svoje prijedloge i sugestije na Nacrt odluke o obavljanju kafilerijskih poslova mogu dostaviti elektronskim putem (adem.mostarlic@banovici.gov.ba) i putem društvenih mreža (službena Facebook stranica Općina Banovići-Službena stranica), do dana održavanja javne rasprave. Termin za održavanje javne rasprave odredit će se naknadno, a najkasnije do 4. marta 2021. godine.

Na sve prijedloge i sugestije koji su u skladu sa propisima i opredjeljenjem lokalne zajednice, nadležna služba će se potuditi da odgovori na javnoj raspravi, te sve pozitivne i opravdane prijedloge i sugestije uvrsti u formu prijedloga odluke, koja će biti dostavljena Općinskom vijeću na razmatranje.

Napominjemo da je nadležna služba po ovom pitanju u stalnoj komunikaciji sa dobrotvornom Fondacijom Dogs Trust u BiH, te u PRILOGU broj 3 dostavljamo na uvid priručnik za pomoć kod uređenja oblasti kafilerijskih poslova u lokalnim zajednicama.

PRILOG 1: Nacrt odluke o obavljanju kafilerijskih poslova na području općine Banovići

PRILOG 2: Zaključak Općinskog vijeća

PRILOG 3: Priručnik za pomoć lokalnim vlastima

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: