Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 18.07.2018. 09:34

Poziv za MSP iz automobilskog i elektronskog sektora za sudjelovanje u pilot projektu testiranja INNOHPC-a

Izvor: Akta.ba, 17.07.2018.

Otvoreni poziv za MSP iz automobilskog i elektronskog sektora za sudjelovanje u pilot projektu testiranja INNOHPC-a

 

17.07.2018.

 

Projekt InnoHPC finansira se u okviru Programa transnacionalne saradnje INTERREG Dunav, potpomognut sredstvima Europske unije (ERDF, IPA) te sufinansiran od projektnih partnera ili iz nacionalnih javnih sufinansiranja i državnih doprinosa. Glavni cilj InnoHPC-a je stvaranje transnacionalnog HPC laboratorija za sudizajniranje inteligentnih inovativnih proizvoda s visokom dodanom vrijednošću u transnacionalnim vrijednosnim lancima.

 

InnoHPC cilja male i srednje poduzetnike (MSP) i klastere, pružajući priliku za povećanje učinkovitosti inovacija i pridruživanje transnacionalnim lancima vrijednosti u Dunavskoj regiji. Visokoškolske ustanove i istraživačke institucije s HPC-om imaće pristup slučajevima iz stvarnog života i priliku za iskorištavanje svog poduzetničkog potencijala. Organizatori politika i organizacije za podršku poslovanju dobit će vrijednu institucionalnu podršku za svoje politike i inicijative.

Detaljnije informacije o projektu InnnoHPC možete pronaći ovdje:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc

 

Svrha poziva

Svrha  Otvorenog poziva jeste pozivanje MSP na sudjelovanje u pilot projektu testiranja INNOHPCLab-a.Također, radionice za jačanje kapaciteta MSP-a iz oba sektora bit će organizirane kako bi se unaprijedilo razumijevanje HPC-a i povećala svjesnost o mogućnostima HPC centara. Lokacije treninga će biti određene na osnovu odabranih sudionika čije je sudjelovanje obavezno.

InnoHPC Lab je usmjeren na mala i srednja preduzeća iz zemalja Podunavske regije (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina). Procjena kandidata  koji se prijave na ovaj poziv bit će na osnovu relevantnosti i kvaliteta njihovih prijava. Poziv je otvoren od 19. jula do 16. septembra 2018. godine.

Podnošenje aplikacije

Poziv je otvoren i aktivan od 19. jula 2018. do 16. septembra 2018. godine

Aplicira se popunjavanjem online aplikacione forme na:

https://goo.gl/forms/V9JyBJRLgYtGr6Xa2

 

Rok za podnošenje aplikacija je 16. septembar 2018. godine u 17:00 CET.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: