Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Poziv za pretkvalifikaciju za Izgradnju HE Vranduk 20 MW (izrada projektne dokumentacije, proizvodnja, isporuka i montaža opreme, izvođenje građevinskih radova, testiranje postrojenja i puštanje u pogon)

Izvor: Dnevni Avaz, 20.03.2014.

JP Elektroprivreda BiH - kapitalni projekti

Objava tendera za izgradnju HE „Vranduk" 

 

Elektroprivreda BiH objavljuje međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcija za izgradnju HE " Vranduk ". Javni poziv se odnosi na izradu projektne dokumentacije (glavni i izvedbeni projekat), proizvodnju, isporuku i montažu opreme, izvođenje gradevinskih radova, testiranje postrojenja i puštanje u pogon.

Dokumentacija za pretkvalifikaciju se može dostaviti najkasnije do 17. aprila 2014. godine, nakon čega će JP EPBiH izvršiti eva- luaciju pristiglih aplikacija, a aplikanti koji se pretkvalifikuju u maju tekuće godine će dobiti zahtjev za dostavu ponuda. Projekat HE "Vranduk se finansira iz vlastitih i sredstava međunarodnih finansijskih institucija - Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke. Kreditni aranžman sa EBRD-om je već potpisan i operativan je, a u toku je i proces odobravanja finansiranja projekta od strane EIB-a. Uku- pna vrijednost HE ' Vranduk' je 127 miliona KM.

Pripremeni radovi

Istražni radovi za izradu glavnog projekta HE " Vranduk" su u toku. Terenski istražni radovi su praćeni i adekvatnim laboratorijskim ispitivanjima tla i stijena. Tokom istraživanja će se izvršiti bušenje oko 40 istražnih bušotina na pregradnom profilu, ulaznoj gradevini, strojari kao i dužbudućeakumulacije HE "Vranduk". Cilj istraživanja je priprema sveobuhvatne geološko-geotehničke, geofizičke i seizmološke dokumentacije kako bi projektant glavnog projekta HE "Vranduk" mogao u što kraćem roku po ulasku u posao,osigurati osnove za početak izgradnje.

Pokrenuta druga faza eksproprijacije

Elektroprivreda BiH je okončala prvu faza eksproprijacije na lokaciji izgradnje hidroelektrane. Među preuzetim nekretninama su stambeni objekti, građevinsko zemljište pod stambenim objektima, poljoprivredno i šumsko zemljište. Druga faza eksproprijacije je pokrenuta.

HE Vranduk je značajan elektroenergetski objekat i sa aspekta zaštite okoliša. Hidroelektrana će proizvoditi „zelenu energiju" koristeći obnovljive izvore što će smanjiti ukupno zagađenje okoliša iz energetske proizvodnje što uključuje i smanjenje emisije stakleničkih plinova-C02 iz energetskog sektora. Elektroprivreda BiH sa izgradnjom ovog hidroenergetskog objekta doprinosi smanjivanju proizvodnje električne energije iz fosilnih goriva što predstavlja benefit za BiH u kontekstu mogućih obaveza za smanjnje stakleničkih plinova koji se nameću na globalnom nivou. Osim toga HE Vranduk za elektroenergetski sistem, predstavlja stabilnost sistema, povećanje proizvodnje i pouzdanosti u snabdijevanju kupaca. 

 

POZIV ZA PRETKVALIFIKACIJU

Izgradnja HE Vranduk 20 MW

No EPBiH-HPP Vranduk- S&1/1-3/14-EBRD

 

Ovaj Poziv za pretkvalifikaciju slijedi Opštu objavu o nabavci koja je objavljena 24. januara 2013. i ažurirana 14 marta 2014. godine na web stranici EBRD: Informacija o nabavkama za projekat (http://www.ebrd.com/pages/workingwithus/procurement/project.shtmk)

JP Elektroprivreda BiH d d. Sarajevo, u daljem tekstu "Klijent", namjerava koristiti dio sredstava iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, u daljem tekstu "Banka ', za troškove Projekta HE Una Kostela i HE Vranduk.

Namjera Klijnta je da pretkvalifikuje kompanije i konzorcije kvalifikovane da dostave ponude za slijedeći ugovor, u daljem tekstu "Ugovor", koji će biti finansiran iz dijela kredita:

Izgradnja HE Vranduk 20 MW

Predmet nabavke je izgradnja HE Vranduk na rijeci Bosni što uključuje projektovanje, proizvodnju, isporuku i ugradnju opreme, testiranje i tehnički prijem

HE Vranduk je lociran u općini Zenica na lokaciji izmedu grada Zenice i naselja Nemila koje se nalazi u blizini naselja Vranduk. Oblast koja je obuhvaćena projektom nalazi se na lijevoj obali rijeke Bosna, od željezničke stanice Jelina do profila brane locirane oko 150 m nizvodno od mosta "Bosna V" na glavnoj cesti i dalje lijevom obalom nizvodno d mosta "Bosna IV" do naselja Nemila. HE Vranduk je nova protočna hidroelektrana dcrivacionog tipa koja će raditi neprestano sa maksimalnim nivoom gornje vode 293.50 m nadmorske visine i sa malim rezervoarom vode. Projektovana je sa 19,63 MW instalisane snage sa tri agregata sa Kaplan turbinama (jedan manji na brani obezbjedenje ekološkog protoka i dva u glavnom postrojenju) Proizvedena električna energija će biti prenesena i distribuirana mrežom do krajnjih kupaca.

HE Vranduk se sastoji od sljedećih glavnih dijelova:

- Brana sa malim agregatom, ribljom stazom i deponijom zatvarača;

- Ulazne gradcvine uzvodno na lijevoj obali;

- Dovodnog tunela na lijevoj obali uzvodno od brane izmedu ulazne gradevine i strojare;

- Strojare, upravljačke zgrade, montažnog platoa i razvodnog postrojenja nizvodno na kraju dovodnog tunela.

- Akumulacije dužine 6 km:

- Novih pristupnih puteva i rekonstruisanih postojećih saobraćajnica:

- Odvodnog kanala izmedu strojare i nizvodnog korita ;

- Produbljenog nizvodnog korita izmedu mosta "Bosna IV" i naselja Nemila (oko 2,5 km);

- Privremenih konstrukcija zagata za izgradnju brane (u dvije faze), strojare i ulazne gradevine

Pretkvalifikacija i proces nabavke za ugovor koji će se finansirati iz sredstava kredita Banke su otvoreni za kompanije i "joint venture" kompanija iz svih zemalja.

Pretkvalifikacijski dokument se može dobiti na adresi ispod nakon uplate nepovratne naknade od 300 KM ili protuvrijednosti u drugoj konvertibilnoj valuti.

 

Instrukcije za plaćanje su kako slijedi:

Za kompanije izvan Bosne i Hercegovine

Vakufska banka d.d Sarajevo,

Račun 1601060000004629,

IBAN: BA 391601020000013652,

BIC/SWIFT:VAKUBA22

U korist JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo

Svrha otkup dokumenta Prequalification Document No. EPBiH-HPP Vranduk- S&I/1-3/14-EBRD

Instrukcija treba da glasi "sve troškove snosi aplikant" (our)

 

Za kompanije iz Bosne i Hercegovine

Sparkasse bank d.d. Sarajevo

Račun 1990490176075902

U korist JP EP BiH d.d. Sarajevo

Svrha otkup dokumenta Prequalification Documcnt No EPBiH-HPP Vranduk- S&I/1-3/14-EBRD

 

Po prijemu odgovarajućeg dokaza o uplati nepovratne naknade primjerak dokumenata ćc odmah biti dostavljen brzom poštom; bez bilo kakve odgovornosti za gubitak ili kašnjenje pošiljke. Zainteresovane kompanije će biti informisane e-mailom o dostavi dokumenata. U isto vrijeme PDF verzija dokumentacije će biti dostavijena.

Pretkvalifikacijska aplikacija mora biti kompletirana i dostavljena na adresu navedenu ispod najkasnije do 17. Aprila 2014 do 12.00 sati. Dokumentacija primljena kasnije može biti odbijena i vraćena neotvorena.

Zainteresovane kompanije mogu dobiti dodatne informacije, pregledati i preuzeti pretkvalifikacijsku dokumentaciju na slijedećoj adresi

g. Edib Bašić

JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo

Jedinica za implementaciju projekata

Vilsonovo šetalište 15, 71000 Sarajevo. Bosnia and Herzegovina

Tel+387 33 751 030

Fax + 387 33 751 033

e-mail e.basic@elektroprivreda.ba  

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: