Poziv za prijavu za besplatno pohađanje obuke za Java programere

Datum objave:09.03.2018. 14:32 / Izvor: Akta.ba, 09.03.2018.

PODRŠKA RAZVOJU IT SEKTORA U BIH

Poziv za besplatno pohađanje obuke za Java programera

 

Objavljuje se poziv za besplatno pohađanje obuke za Java programere u okviru projekta „Podrška razvoju IT sektora u Bosni i Hercegovini" koji provodi Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini u saradnji sa lokalnim partnerima.

Obuku će sačinjavati dvije faze. U okviru prve faze, u trajanju od 6 mjeseci, svi polaznici će imati priliku da steknu osnovna znanja iz oblasti programiranja koja će biti dovoljna za početak karijere i specijalizacije u IT industriji (posebno u oblasti programiranja). Druga faza, u trajanju od 4 mjeseca, će podrazumijevati naprednu obuku za najbolje polaznike prve faze. Odabir kandidata će se vršiti na osnovu testa poznavanja informatičkih vještina.

Cilj obuke je da se polaznici osposobe za rad u programskom jeziku Java te da im se kroz ovaj program omogući pristup perspektivnoj i kvalitetnoj oblasti rada sa visokim potencijalom za dalji razvoj i usavršavanje pojedinaca. Obuke će biti organizovane na teritoriji Viteza dva puta sedmično. Tokom obuke polaznici će naučiti:

- osnove Java programskog jezika

- detaljno upoznavanje sintakse Java programskog jezika

- razvoj aplikacija kroz projekat

Cijelu obuku će pratiti praktični rad u programskom okruženju, te se stoga od polaznika očekuje posjedovanje laptopa kako bi bili u stanju da u potpunosti prate obuku i učestvuju u predavanjima. Tokom trajanja obuke vršiće se neprekidno praćenje napretka polaznika.

 

PRAVO UČEŠĆA:

Pravo učešća na ovoj obuci imaju sva zainteresovana lica, sa posebnim naglaskom na mlade, sa područja Viteza.

 

USLOVI:

- poznavanje rada na računaru

- posjedovanje laptopa

 

Više informacija možete dobiti slanjem upita na e-mail: obuke@ibusiness.ba ili na broj telefona: 065 452 571 od 10:00 do 15:00 časova svakim radnim danom.

 

Rok prijave 15.03.2018.

 

This project was funded with UK aid from the UK Government

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI:

Najnovije vijesti