Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.05.2020. 08:15

Prodaja benzinske pumpe sa pratećim objektima i pripadajućim zemljištem u Livnu (KO Smričani)

Izvor: Dnevni Avaz, 22.05.2020.

Intesa Sanpaoio Banka d.d. BiH na osnovu Odluke Uprave Banke br, MB_8_20/3.1 od 13.05.2020. godine, objavljuje:

 

OGLAS

O JAVNOJ PRODAJI IMOVINE

 

I. Predmet javnog oglasa

Predmet prodaje su nekretnine, vlasništvo Intesa Sanpaolo Banke d.d. BiH sa 1/1 i to:

 

R.B.

Opis nekretnine

Početna cijena za prodaju u KM

1

Poslovna zgrada benzinska pumpa sa pratećim objektima (praona. kafić...) u Livnu. Nekretnine su upisane u ZK ul. br. 1044 KO Smričani na kč br. 39/3 u naravi benzinska crpka sa pratećim objektima i pripadajućim zemljištem ukupne površine 4.332 m2. vlasništvo Intesa Sanpaolo Banka dd BiH sa dijelom 1/1.

393.750.00

 

U navedenu cijenu nije uključen porez na promet nekretnina te će kupac snositi isto kao i ostale troškove nastale prilikom prijenosa prava vlasništva sa Banke na kupca,

 

II. Pravo učešća

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica.

 

III. Sadržaj ponude

Pismena ponuda treba da sadrži predmet kupovine sa naznakom rednog broja nekretnine i njenog opisa iz oglasa, ponuđenu cijenu, puno ime ili naziv ponuđača sa adresom i kontakt telefonom. Uz ponudu potrebno je dostaviti kopiju registracije za pravna lica odnosno lične karte i prijave prebivališta za fizička lica te uplatnicu kapare od 10% od ponuđene cijene na ime ozbiljnosti ponude na transakcijski račun Intesa Sanpaoio Banke a    d,d. BiH br. 1540010000001910.

Rok za dostavu ponuda je 15 dana od dana objave ovog oglasa.

 

IV. Način plaćanja

Nakon što se dobije obavijest o prihvaćanju ponude ponuđač je obavezan u roku od 10 dana od prijema pismene obavijesti potpisati kupoprodajni ugovor kod notara te u roku od 10 dana od potpisivanja kupoprodajnog ugovora uplatiti ostatak ponuđenog iznosa na transakcijski račun Intesa Sanpaoio Banke d.d. BiH br. 1540010000001910 i to prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora Ukoliko to ne učini smatrat će se daje isti odustao od kupovine te će Banka zadržati uplaćena sredstva kapare na ime ozbiljnosti ponude.

 

V. Banka zadržava pravo da odbije bilo koju ponudu ili sve ponude bez daljih obrazloženja.

 

VI. Sve nekretnine se prodaju u viđenom stanju i mogu se pogledati u dogovoru sa radnicima Banke.

 

VII. Sve troškove prijenosa vlasništva snosi kupac.

 

VIII. Na koverti ponude obavezno navesti „ponuda - ne otvaraj", prima: Intesa Sanpaoio Banka d.d. BiH Obala Kulina bana 9a, Sarajevo n/p Direkcija naplate potraživanja.

 

IX. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon br. 033 497 664 i 497 559

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: