Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.05.2021. 09:01

Prodaja motornog vozila Škoda Octavia 1Z

Izvor: Akta.ba, 07.05.2021.

BOSNA I HERCEGOVINA

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta/kvalitete

Bosne i Hercegovine      

 

Broj: 06-16-5-168-7/21

Datum: 05.05.2021. godine

 

Na osnovu tačke II Odluke o prodaji službenog vozila Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, broj: 06-16-5-168-1/21 od 27.04.2021. godine i člana 2. Instrukcije o načinu i pravilima sprovođenja javnog nadmetanja - licitacije za prodaju motornih vozila budžetskih korisnika - institucija Bosne i Hercegovine, broj: 08-02-2-9207-1/16 od 31.10.2016. godine, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta objavljuje

 

JAVNI OGLAS

za prodaju motornog vozila putem javnog nadmetanja

 

I - PREDMET OGLASA

Predmet oglasa je prodaja službenog motornog vozila Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH (u daljem tekstu: Agencija).

 

II - PODACI O VOZILU

Marka i tip vozila/boj a

Stanje vozila

Rg. br.

Datum odjave vozila

Broj šasije

Broj motora

Snaga motor a kW

Radna zapremi na ccm

G.p.

Pređeno km

Vrsta goriva

Početna cijena

(KM)

Skoda Octavia 1Z / crvena

NEISPRAVNO/ HAVARISANO

K16-T-091

28.01.'21.

TMBDN41Z5C2028019

CLC 113243

81

1968

2011.

191.782

DIZEL

2.818,00

 

 

 

III- KRITERIJUM PRODAJE

Prodaja vozila vrši se metodom javnog nadmetanja putem zatvorenih pisanih ponuda. Vozilo se prodaje po načelu „viđeno - kupljeno", te kupac nema pravo na naknadne reklamacije i prigovore/žalbe po pitanju kvaliteta, stanja, funkcionalnosti, izgleda, skrivenih ili drugih eventualnih nedostataka.

Kriterij za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najviša ponuđena cijena koja ne može biti manja od početne prodajne cijene.

 

IV-PREGLED VOZILA

Vozilo koje je predmet prodaje može se pogledati na parkingu Agencije u ulici Ulica akademika Jovana

Surutke 13, Banja Luka svakim radnim danom od 09 do 14 časova, od dana objave oglasa do krajnjeg

datuma za dostavu ponuda uz prethodnu najavu (kontakt osoba Sead Muratović, telefon 066/119 255,

051/430 510 ili na email: sead.muratovi ć@hea.gov.ba ).

 

V- PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća u javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica koji izvrše uplatu depozita u iznosu od 200,00 KM.

Uplata depozita vrši se na blagajni Agencije u ulici Ulica akademika Jovana Surutke 13, 78000 Banja

Luka, sedmi sprat.

5.3. Novčani iznos položen na ime depozita vratiće se onim ponuđačima koji ne budu izabrani na javnom nadmetanju u roku od 3 dana od dana otvaranja ponuda, na blagajni Agencije, uz prezentovanje dokaza o uplati depozita.

 

VI- SADRŽAJ PONUDE

Ponuda mora sadržati:

za fizičko lice - popunjen i potpisan Obrazac za cijenu ponude, ovjerenu kopiju lične karte, kopiju prijave prebivališta, dokaz o uplaćenom depozitu;

za pravno lice — popunjen, potpisan i pečatom ponuđača ovjeren Obrazac za cijenu ponude, ovjerenu kopiju izvoda iz sudskog registra - ne starijeg od tri mjeseca od roka za predaju ponuda, kopija potvrde o poreskoj registraciji, dokaz o uplaćenom depozitu.

Ponuđene cijene treba da budu iskazane u konvertibilnim markama (KM) i u cijelim brojevima, bez decimala.

Cijena ponude se dostavlja na Obrascu za cijenu ponude koji se nalazi u prilogu ovog oglasa.

VII- DOSTAVLjANjE PONUDE

Pisane ponude po ovom oglasu dostavljaju se u zatvorenim kovertama putem pošte ili neposredno na protokol Agencije, adresa: Ulica akademika Jovana Surutke 13, 78 000 Banja Luka, s naznakom „NE OTVARAJ - Ponuda po javnom oglasu za prodaju motornog vozila Agencije putem javnog nadmetanja

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 21.05.2021. godine do 12:00 sati. U obzir će se uzeti samo ponude koje budu, bez obzira na način dostave (poštom ili lično), zaprimljene u pisarnici Agencije do 12:00 sati.

Sve ponude pristigle poslije navedenog roka, bez obzira kad su poslane, kao i ponude sa ponuđenim iznosom manjim od utvrđene početne cijene, neće se dalje uzeti u razmatranje.

 

VIII- JAVNO NADMETANjE

Javno otvaranje ponuda će se održati u prisustvu zainteresiranih ponuđača dana 21.05.2021. godine u sjedištu Agencije, Ulica akademika Jovana Surutke 13, Banja Luka, sa početkom u 12:30 sati.

Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači, zakonski zastupnici ponuđača ili lica koja su ovlaštena za učešće u postupku licitacije, uz predočavanje ovlaštenja, odnosno punomoći.

Nakon otvaranja blagovremeno pristiglih ponuda, javno se saopštavaju ponuđene cijene te utvrđuje lista ponuđača koji su ponudili istu ili višu cijenu od utvrđene početne cijene, počevši od ponuđača sa najvišom ponuđenom cijenom.

Ukoliko dva ili više ponuđača ponude istu cijenu, koja je ujedno i najviša cijena, pobjednikom javnog nadmetanja će biti proglašen ponuđač koji je ranije dostavio ponudu po datumu i vremenu prijemnog štambilja pisarnice Agencije.

Ako se na javni oglas javi samo jedan ponuđač čija je ponuđena cijena ista ili viša od početne cijene vozila, isti se proglašava pobjednikom javnog nadmetanja i javna prodaja će se izvršiti. U slučaju da ne pristigne nijedna ponuda sa iznosom ponude jednakim ili iznad utvrđene početne cijene postupak javne prodaje se obustavlja i raspisuje se novi javni poziv za prodaju.

 

IX - OBAVEZE KUPCA

Sa odabranim ponuđačem Agencija će zaključiti kupoprodajni ugovor u roku od 7 dana po završetku javnog nadmetanja i istom će biti vraćen uplaćeni depozit na blagajni Agencije po dostavljanju dokaza o izvršenoj uplati licitiranog iznosa za kupovinu motornog vozila. Plaćanje se vrši sa bankovnih računa koji su navedeni u Obrascu za cijenu ponude.

Ako kupac odustane od kupovine (odnosno ne pristupi sklapanju ugovora), uplaćeni depozit mu se neće vratiti. U tom slučaju Agencija zadržava pravo da sklopi ugovor sa slijedećim najpovoljnijim ponuđačem.

Licitiranu cijenu za kupovinu motornog vozila koje je predmet nadmetanja, odabrani ponuđač je dužan uplatiti u roku od 5 (pet) dana od dana obostranog potpisivanja ugovora, na sljedeći broj računa: JRT Trezor BiH, broj računa: 5620128137723339 (NLB banka a.d.), s naznakom svrhe uplate „Kupovina motornog vozila Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta", opština - šifra opštine prebivališta/sjedišta uplatioca, vrsta prihoda 811114, budžetska organizacija 0714999, poziv na broj 0000000000.

Po uplati izlicitirane cijene na ime kupovine predmetnog sredstva, kupac je dužan preuzeti kupljeno sredstvo u roku od 5 dana.

Troškove poreza, prenosa vlasništva, transporta, i sve druge troškove snosi kupac.

Prodavac neće davati garanciju u pogledu stanja, funkcionalnosti, izgleda i kvaliteta, skrivenih ili drugih nedostataka.

 

X - DODATNE INFORMACIJE

Tekst ovog Javnog oglasa će biti objavljen na internetskoj stranici Agencije www.hea.gov.ba, kartica

Novosti, Konkursi i tenderi, dok će sažetak biti objavljen u tri dnevna lista koji se distribuiše na teritoriji

cijele Bosne i Hercegovine. Obrazac za cijenu ponude se može preuzeti na navedenoj internetskoj stranici

ili u prostorijama Agencije.

Za sve dodatne informacije, kontakt telefon 051/430-510, lokal 120, Sead Muratović.

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PREUZMI DOKUMENT:

PODIJELI: