Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.11.2020. 09:31

Prodaja službenih vozila Opel Astra i Land Rover Freelander

Izvor: Oslobođenje, 20.11.2020.

BOSNA I HERCEGOVINA

MINISTARSTVO VANJSKE TRGOVINE I EKONOMSKIH ODNOSA

Na osnovu Instrukcije o načinu i pravilima sprovođenja javnog nadmetanja-licitacije za prodaju motornih vozila budžetskih korisnika institucija Bosne i Hercegovine, broj: 08-02-2-9207/16 od 31.10.2016. godine i Odluke o prodaji službenih vozila Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine broj: 11-3-02-3882/20 od 16.11.2020.godine, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, objavljuje

 

JAVNI OGLAS

O PRODAJI SLUŽBENIH VOZILA MINISTARSTVA SPOLjNE TRGOVINE I EKONOMSKIH ODNOSA BOSNE I HERCEGOVINE PUTEM JAVNOG NADMETANJA - LICITACIJE ZATVORENIM PISANIM PONUDAMA

 

 

I. PODACI O VOZILIMA

R/b

Marka i tip vozila

Snaga (kW i zapremnina cm3)

Registarski broj i

Broj Šasije

Opis stanja i pređeni kilometri

Godina proizvodnje

Početna vrijednost u KM

Lot 1.

OPEL ASTRA

81kw/I686cm3

J82-0296

W0L0AHL48E2055861

ISPRAVNO registrovan 1688Ukm

2014

7.057,00

Lot2.

LAND ROVER FREELANDER

M85-K-540

WVWZZZ3CZ89000158

ISPRAVNO registrovan 230707 km

2010

11.128,00

 

 

II. PRAVO UČEŠĆA

1)            Pravo učešća na licitaciji imaju pravna i fizička lica, koja izvrše uplatu depozita u vrijednosti od 564,50 KM, za vozilo pod rednim brojem 1 (Lot 1), odnosno 1.001,50 KM, za vozilo pod rednim brojem 2. (Lot 2), na blagajni Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, kancelarija 61, Zgrada Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Musaia broj 9, Sarajevo, svakim radnim danom u vremenu od 10,00 do 12,00 sati, prije utvrđenog roka za licitaciju.

2)            Zaposleni u Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i članovi njihove uže porodice nemaju pravo učešća na licitaciji.

 

III. PREGLED VOZILA

Vozila se mogu pogledati na parkingu prostoru - Musaia 9 71000 sarajevo u periodu od 10,00 do 12,00 sati, počevši od dana objave javnog poziva u dnevim novinama koje se tfetribuišu na teritoriji Bosne i Hercegovine do posljednjeg dana za predaju ponuda.

Broj telefona osobe koja će posredovati pri pregledu vozila: 062/986-399.

 

IV. DOSTAVLjANjE PONUDA

1)            Ponude se obavezno trebaju dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom„NE OTVARAJ-Ponuda za prodaju vozila putem licitacije", sa dokazom o izvršenoj uplati depozita

2)            Rok za dostavu ponuda je 10 dana oddana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja.

3)            Sve ponude koje pristignu nakon roka od 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim listovima neće se uzimati u razmatranje.

4)            Javno otvaranje ponuda uz prisustvo zainteresiranih ponuđača održaće se u 01.12.2020.godine, u zgradi Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Musaia broj 9, Sarajevo, sala broj 208, drugi sprat, sa početkom u 11,00 sati.

5)            Otvaranju ponuda mogu prisustvovati fizička lica lično ili po punomoćniku, te osoba koja je ovlaštena da zastupa pravno lice ili punomoćnik za učešće u postupku licitacije.

6)            Jedan ponuđač može dostaviti ponudu za jedan Lot ili za više Lot-ova, s tim da se za jedan Lot može dostaviti samo jedna ponuda.

 

V.           SADRŽAJ PONUDE

1)            Ako ponudu dostavlja fizičko lice, ista sadrži:

a)            Ime i prezime, ime jednog roditelja, adresu i broj telefona, broj tekućeg računa i broj i naziv banke, ovjerenu kopiju identifikacijskog dokumenta.

b)           Iznos ponude u konvertibilnim markama.

c)            Redni broj, marka i tip vozila, i registracija vozila za koje se podnosi ponuda,

d)           Dokaz o uplati depozita.

2)            Ako ponudu dostavlja pravno lice, ista sadrži:

a)            Naziv pravnog lica, fotokopiju rješenja o upisu u sudski registar ovjerenu od strane nadležnog organa, ime ovlaštenog lica za zastupanje u postupku licitacije, adresu, broj telefona, broj žiro računa, broj i naziv banke,

b)           Iznos ponude u konvertibilnim markama,

c)            Redni broj, marka i tip vozila, i registracija vozila za koje se podnosi ponuda,

d)           Dokaz o uplati depozita.

3)            Ponude moraju biti potpisane od strane podnosioca ponuda, a ako je podnosilac pravno lice, ponuda mora biti i ovjerena pečatom pravnog lica.

4)            Prihvatljivom ponudom se smatra ponuda koja sadrži podatke iz ove tačke i čiji je iznos ponude jednak ili veći od najmanje procijenjene vrijednosti službenog vozila.

5)            Licitacija će biti punovažna i u slučaju da ponudu dostavi samo jedan ponuđač.

 

VI.          POSTUPAK LICITACIJE

1)            Licitacija počinje registracijom kandidata, koja podrazumijeva provjeru identiteta podnosioca ponude, zakonskog zastupnika ili punomoćnika.

2)            Predsjednik Komisije upoznaje registrovane kandidate sa postupkom licitacije.

3)            Predsjednik Komisije pristupa otvaranju prispjelih ponuda čiji se sadržaj unosi u listu ponuđača koja sadrži: naziv ponuđača, redni broj ponude po dospijeću, marku i broj Lot-a za koji dostavlja ponudu, ponuđeni iznos i prihvatljivost ponude.

4)            Ponude koje ne ispunjavaju usiove prihvatljivosti neće se razmatrati u daljem postupku licitacije.

5)            Komisija, nakon razmatranja liste ponuđača, utvrđuje najpovoljnije ponude za sva vozila o čemu usmeno obavještava prisutne ponuđače. Predsjednik Komisije proglašava pobjednike licitacije koji su dostavili najpovoljnije ponude za ta vozila.

6)            Ako se na poziv za određeno vozilo odazove samo jedan ponuđač sa prihvatljivom ponudom, Komisija ga proglašava pobjednikom licitacije.

7)            Ako se prijave dva ili više ponuđača sa prihvatljivom ponudom i istom cijenom, koja je ujedno i najviša cijena ponude Komisija će proglasiti pobjednikom ponuđača koji je ranije dostavio ponudu, po datumu i vremenu prijemnog štambilja službe Pisarnice Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

8)            Nakon proglašenja pobjednika za sva službena vozila koja su predmet prodaje Komisija sastavlja listu pobjednika licitacije.

9)            U Zapisnik sa otvaranja ponuda evidentiraju se svi prisutni na javnom otvaranju ponuda.

 

VII.         OBAVEZE KUPCA

1)            Ponuđač čija ponuda bude prihvaćena, odnosno kupac, dužan je pristupiti zaključenju ugovora u roku od 7 dana od dana završetka postupka licitacije.

2)            Kupac je dužan za kupljeno vozilo uplatiti puni iznos u roku od 7 dana od dana potpisivanja ugovora.

3)            Sve poreze i troškove oko prenosa vlasništva snosi kupac.

4)            Primopredaja vozila izvršiće se odmah po predočenju dokaza o izvršenoj uplati kupoprodajne cijene.

5)            Ako kupac ne pristupi sklapanju ugovora ili ne uplati puni iznos ponuđene cijene uplaćeni depozit mu se neće vratiti. Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine će u tom slučaju zaključiti ugovor sa sljedećim najpovoljnijim ponuđačem.

 

VIII.       DODATNE INFORMACIJE

1)            Prodaja se vrši po načelu „viđeno-kupljeno", bez naknadnih prigovora i žalbi koje se odnose na predmet prodaje.

2)            Sve informacije u vezi javne licitacije mogu se dobiti na broj: 033/267-025, radnim danima u terminu od 10,00-16,00 sati.

3)            Učesnicima u postupku licitacije čije ponude ne budu prihvaćene, depozit se vraća na blagajni Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH u roku od 7 dana od dana završetka postupka licitacije.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: