SaaS model za digitalna bankarska rješenja

Datum objave: 11.07.2017. 08:13 / Izvor: Akta.ba, 11.07.2017.

Halcom servis kao usluga (SaaS) posjeduje model za digitalna bankarska rješenja i otklanja IT poteškoće povezane sa rješenjima elektronskog bankarstva. Upravo to dozvoljava bankama da efikasno i brzo realizuju nova on-line rješenja bez značajnih investicija u infrastrukturu i održavanje, koja obično prate takve poduhvate.

U Halcom SaaS razvijenom modelu, sva rješenja su instalirana u Halcom data centru. Iskusni i profesionalni tim obavlja sva održavanja i nadogradnje uz jednokratni trošak. Trenutno, Halcom SaaS usluge se isporučuju sa 3 regionalna data centra – Elektronskog Bankarskog Biroa (EBBs) - u Ljubljani, Beogradu i Sarajevu. Preko 74 banke iz 6 zemalja koristi svoje usluge rješenja elektronskog bankarstva na našoj EBB platformi.

Među Halcom-ovim klijentima su banke koje traže ekonomičan način da isporuče besprijekorna elektronska bankarska rješenja za svoje klijente, kao i velike kompanije koje žele pouzdanog partera kome mogu da povjere obavljanje svakodnevnog poslovanja dok su oni fokusirani na svoju osnovnu djelatnost.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: