Institucije BiH za godinu dana pojele i popile više od milion KM

14.01.2020. 12:00 / Izvor: Akta.ba
Institucije BiH za godinu dana pojele i popile više od milion KM

"Zdravlje ulazi na usta" – reklo bi se da se ovom izrekom koriste državni službenici koji iz godine izdvajaju velike iznose novca za hranu i piće.

"Zdravlje na usta ulazi" – reklo bi se da se ovom izrekom koriste državni službenici koji iz godine u godinu izdvajaju velike iznose novca za hranu i piće. 

Iako još uvijek nije objavljen Plan nabavki za 2020. godinu, listali smo Dodjele ugovora Akta.ba portala, odnosno spisak roba koje je Službe za zajedničke poslove institucija BiH nabavljala  tokom protekle godine.

Tradicionalno svake godine, najveći iznos novca izdvaja se za meso i ribu  (piletina, junetina, svinjetina, svježa riba), pa je evidentno da država nije štedjela ni 2019. godine. 

Tako je tokom 2019. godine realizirana narudžba Svježe teleće, juneće i jagnjeće meso i prerađevine od mesa vrijednosti 260.717,95 KM koje je isporučio MUJANOVIĆI d.o.o. Vogošća.

Nabavka svježeg pilećeg mesa bila je raspisana u februaru prošle godine. Isporuku vrijednu 5.752,30 KM dobila je firma REDEX Banovići d.o.o. Zatim, za svinjsko meso je izvojeno 15.200,00 KM, a isporučila ga je Mesna industrija Raktino.

Za svježu ribu je prošle godine izdvojeno čak 96.980,00 KM, koju svake godine isporučuje TPDC Sarajevo d.d. Sarajevo.

Osim mesa, tokom 2019. godine prikazana je narudžba alkohola, kafa, čajeva, začina, prirodne i mineralne vode, mliječnih proizvodi, svježeg voća i povrća, kolača, začina…itd.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Analize