Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.04.2016. 11:24

Javna ponuda za preuzimanje akcionarima emitenta Atos osiguranje a.d. Bijeljina

Izvor: Glas Srpske, 09.04.2016.

"MONET BROKER" a.d. Banjaluka

Kralja Petra I Karađorđevića br.139, Banjaluka

Tel: 051/345-600

mail@monetbroker.com

www.monetbroker.com

 

U skladu sa članom 4. stav 1. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Sl. glasnik RS" br. 65/08,92/09 i 59/13), "MG MIND" d.o.o. Mrkonjić Grad, adresa Podbrdo bb, Mrkonjić Grad, kao Ponudilac objavljuje

 

JAVNU PONUDU ZA PREUZIMANJE

 

Akcionarima emitenta Atos osiguranje a.d. Bijeljina, Filipa Višnjića 211, Bijeljina, a kako slijedi:

 

1. Osnovni kapital emitenta Atos osiguranje a.d. Bijeljina (u daljem tekstu: Emitent) iznosi 5.082.000,00 KM, a podijeljen je na 50.820 redovnih (običnih) akcija, klase "A", nominalne vrijednosti 100,00 KM.

 

2. Ponudilac, "MG MIND" d.o.o. Mrkonjić Grad, adresa Podbrdo bb, Mrkonjić Grad, na dan objave ove ponude za preuzimanje, vlasnik je 46.507 akcija emitenta, koje su redovne akcije, klase "A", nominalne vrijednosti 100,00 KM, što predstavlja 46.507 glasova u Skupštini emitenta, odnosno 91,5132 % od ukupnog broja akcija sa pravom glasa u Skupštini emitenta.

 

3. Ova ponuda se daje svim akcionarima emitenta Atos osiguranje a.d. Bijeljina koji su vlasnici akcija koje daju pravo glasa u Skupštini emitenta. Ponudilac se obavezuje da će kupiti svaku akciju koja daje pravo glasa u Skupštini emitenta, pod propisanim uslovima i uslovima objavljenim u ovoj ponudi.

 

4. Za svaku akciju koja je predmet ove ponude Ponudilac se obavezuje da će platiti iznos od 103,00 KM. Ta cijena je utvrćena u skladu sa članom 15. Zakona o preuzimanju akcionarskih društava i predstavlja najvišu cijenu po kojoj je Ponudilac sticao akcije emitenta u posljednjih godinu dana prije nastanka obaveze za preuzimanje. Prosječnu ponderisanu cijenu akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci nije moguće izračunati jer nije ispunjen kriterijum likvidnosti.

 

5. Ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu navedenu u ovoj ponudi za sve deponovane akcije u roku od 10 (deset) dana od dana isteka roka važenja ove ponude. Plaćanje će se vršiti preko UniCredit banke, prenosom novčanih sredstava sa namjenskog računa Ponudioca, otvorenog kod ove banke na račune ili pgtedne knjižice akcionara koji su deponovali akcije. Za obezbjeđenje plaćanja deponovanž akcija u postupku preuzimanja, Ponudilac je pribavio neopozivu bankarsku garanciju kod UniCredit banke a.d. Banjaluka, naplativu na prvi poziv u korist Centralnog registra hartija od vrijednosti a.d. Banjaluka.

 

6. Berzanski posrednik Ponudioca je Brokersko-dilersko društvo "Monet broker" a.d. Banjaluka, sa sjedištem u ulidi Kralja Petra I Karađorđevića 139, privremena adresa poslovanja u ulici Jovana Dučića 23a, 78000 Banjaluka.

 

7. Depozitar je Centralni registar hartija od vrijednosti a.d. Banjaluka, ul. Sime Šolaje 1, 78000, Banjaluka.

 

8. Rok važenja ove ponude za preuzimanje je 30 (trideset) dana od dana njenog objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske", s tim da rok počinje teći od dana objavljivanja.

 

9. Akcionar koji želi da prihvati ovu ponudu dužan je da akcije koje su predmet ove ponude deponuje kod depozitara, do isteka roka važenja ponude. Svoje akcije s pravom glasa akcionar deponuje tako da bilo kojem berzanskom posredniku ovlašćenom za poslovanje sa hartijama od vrijednosti daje potpisan nalog za prihvatanje ove ponude koji sadrži: podatke o ponudi za preuzimanje, podatke o akcionaru, podatke o akcijama koje se deponuju, podatke o bankarskom računu ili štednoj knjižici akcionara i potpis akcionara. Obrazac naloga za prihvatanje ponude za preuzimanje akcionar može preuzeti kod svih berzanskih posrednika ovlašćenih za poslovanje sa hartijama od vrijednosti. Akcionar ne može raspolagati akcijama koje je deponovao radi prihvatanja ponude. Istekom roka važenja ove ponude smatra se da je akcionar koji je deponovao akcije prihvatio ovu ponudu. Akcionar može povući deponovane akcije tako da berzanskom posredniku daje potpisan nalog za odustajanje od ove ponude koji sadrži iste podatke kao i nalog za prihvatanje ponude. Akcionar može povući deponovane akcije samo u slučaju objavljivanja konkurentske ponude za preuzimanje ili ako Ponudilac ne plati akcije u roku za plađanje navedenom u ovoj ponudi. Povlačenje deponovanih akcija smatrađe se odustankom akcionara od prihvatanja ove ponude. Akcionar se ne može odreći prava na povlačenje deponovanih akcija.

 

10. Planovi, ciljevi i namjere Ponudioca: Ponudilac namjerava, u slučaju uspjeha javne ponude, preuzeti aktivnosti koje bi kao rezultat dale unapređenje poslovanja u okviru registrovane djelatnosti. Društvo će zadržati dosadašnju djelatnost osiguranja. Nakon završetka procedure preuzimanja, predviđena su finansijska ulaganja Ponudioca u razvoj poslovanja Društva i to naročito:

- Pokriće tehničkih rezervi, čime će solventnost Društva biti poboljšana, kao i sigurnost isplate očekivanih odštetnih zahtjeva,

- Adekvatnost kapitala,

- Obezbjeđenje uslova za održivo i respektabilno poslovanje Društva.

Na ovaj način, biće obezbijeđeni uslovi za stalnost poslovanja Društva, te održavanja i unapređenja pozicije na tržištu osiguranja u svim vidovima neživotnih osiguranja. Ponudilac trenutno nema namjeru mijenjati sjedište Društva, a broj zaposlenih đe se uveđavati zavisno od obima posla.

 

11. Ponudilac neđe kupiti akcije emitenta s pravom glasa na kojima je zasnovan teret (založno pravo, pravo plodouživanja, zabrana raspolaganja i drugi tereti).

 

12. Ponudilac snosi sve troškove koji proizilaze iz ponude, bez obzira na rezultate preuzimanja, osim troškova prihvatanja ponude za preuzimanje, koje snose akcionari koji su prihvatili ponudu.

 

13. Za istinitost, tačnost i potpunost podataka objavljenih u ponudi za preuzimanje odgovorna su sva lica koja su učestvovala u izradi ili pripremi ponude za preuzimanje.

 

14. Za štetu koja je nastala zbog neistinitih, netačnih i nepotpunih podataka u ponudi za preuzimanje solidarno odgovaraju sva lica iz prethodne tačke.

 

15. Za sve dodatne informacije i objašnjenja o Javnoj ponudi i načinu deponovanja akcija radi prihvatanja ponude i načinu isplate ponuđene cijene, obratite se Brokersko-dilerskom društvu "MONET BROKER" a.d. Banjaluka na telefon: +387 51 345 600, faks: +387 51 345 601.

 

Ponudilac

"MG MIND" d.o.o. Mrkonjić Grad

zastupan po punomoćniku:

"MONET BROKER" a.d. Banjaluka

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: