Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 27.10.2016. 11:08

Javni poziv za kupovinu vlasničkog udjela Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom Bors invest fond a.d. Banjaluka u Fabrika za pocinčavanje d.o.o. Srebrenica

Izvor: Glas Srpske, 27.10.2016.

Na osnovu Odluke Upravnog odbora Društva za upravljanje investicionim fondovima "Management Solutions" d.o.o. Banjaluka (u daljem teksgu: Društvo), br. 66/16 od 14.9.2016. god. objavljuje se:

 

JAVNI POZIV

za kupovinu vlasničkog udjela Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom

"Bors invest fond" a.d. Banjaluka u "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica

 

I. Upravni odbor Društva je donio Odluku broj: UO-62/16 od 14.9.2016. god. o prodaji udjela u "Fabrici za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica iz portfelja Zatvorenog investicionog fonda sa javnom ponudom "Bors invest fond" a.d. Banjaluka (u daljem tekstu: ZIF "Bors invest fond"):

- Naziv: "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica

- Sjedište: Nikole Tesle bb Potočari - Srebrenica

- Predmet prodaje: nominalni iznos udjela 49.688,00 ili 5,0547%

- Početna - minimalna prodajna vrijednost udjela u KM: 129.188,80 KM

2. Pravo učešća u ovom javnom pozivu imaju sva domaća i strana fizička i pravna lica koja stiču svojstvo učesnika u kupovini udjela podnošenjem ponude za kupovinu.

3. Ponuda se podnosi u zatvorenoj koverti označenoj sa "Ponuda za kupovinu udjela - ne otvaraj", a ista sadrži:

a) za ponuđača koji je fizičko lice:

- oznaku javnog poziva,

- prezime, ime jednog roditelja, ime, potpis

- ovjerenu kopiju dokumenta za identifikaciju (lična karta, pasoš),

- naznaku da djeluje u svoje ime,

- oznaku predmeta kupovine, odnosno nominalni iznos udjela,

- ponuđenu cijenu za 5,0547% udjela u kapitalu u "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica,

- izjavu ponuđača da preuzima obavezu uplate prodajne cijene,

- podatke o uplati depozita i broj računa za povrat depozita.

b) za ponuđača koji je pravno lice:

- oznaku javnog poziva,

- poslovno ime, sjedište i adresu pravnog lica,

- matični broj,

- podatke o licu ovlašćenom za zastupanje (prezime, ime jednog roditelja, ime, ovjerenu kopiju dokumenta za identifikaciju - lična karta, pasoš),

- dokaz da djeluje u ime pravnog lica,

- oznaku predmeta kupovine, odnosno nominalni iznos udjela,

- ponuđenu cijenu za 5,0547% udjela u kapitalu u "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebre-nica,

- izjavu ponuđača da preuzima obavezu uplate prodajne cijene,

- podatke o uplati depozita i broj računa za povrat depozita i

- potpis lica ovlašćenog za zastupanje ovjeren pečatom pravnog lica.

 

4. Rangiranje ponuda se vrši prema ponuđenim cijenama u javnom pozivu, počev od najvišeg do najnižeg iznosa s ciljem formiranja liste prihvaćenih ponuda. Najpovoljnijom ponudom se smatra ponuda sa najvišom ponuđenom cijenom u javnom pozivu. Ukoliko dva ili više ponuđača ponude istu najvišu cijenu, prednost će imati onaj ponuđač čija je ponuda ranije dostavljena.

5. "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica, odnosno članovi društva "Fabrike za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica, imaju pravo preče kupovine po najvišoj ponuđenoj cijeni u javnom pozivu, odnosno po početnoj cijeni, ukoliko ne pristigne nijedna ponuda ili se utvrdi da sve dostavljene ponude sadrže nedostatke. Nakon isteka roka za podnošenje ponuda i utvrđivanja najviše ponuđene cijene, Društvo će uputiti poziv "Fabrici za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica za korišćenje prava preče kupovine po najviše ponuđenoj cijeni, odnosno po početnoj cijeni ukoliko ne pristigne nijedna ponuda ili se utvrdi da sve dostavljene ponude sadrže nedostatke. Rok za dostavljanje ponude od strane "Fabrike za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica po korišćenju prava preče kupovine po najvišoj ponuđenoj cijeni, odnosno po početnoj prodajnoj cijeni ističe petnaestog dana od dana prijema poziva.

6. Ukoliko "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica ne iskoristi svoje pravo preče kupovine, Društvo će uputiti poziv za korišćenje prava preče kupovine članovima društva "Fabrike za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica, po istim uslovima kao i za "Fabriku za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica, a rok za dostavljanje ponuda od strane članova društva "Fabrike za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica ističe petnaestog dana od dana pri-jema poziva.

Ukoliko ni "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica ni članovi društva "Fabrike za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica ne iskoriste svoje pravo preče kupovine, Društvo će po-slati kupcu - ponuđaču koji je poslao najpovoljniju ponudu obavještenje za potpisivanje ugovora o kupoprodaji vlasničkog udjela u "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica.

7. Ponuđač je obavezan uplatiti depozit u iznosu od 12518,88 (slovima: dvanaesthiljadadevetstotinaosamnaest i 00/88) KM. U momentu otvaranja ponuda, uplata depozita mora biti evidentirana na račun ZIF "Bors invest fond" a.d. kod:

- NLB banka a.d. Banjaluka, račun broj: 562-099-00014786-77

8. Ponude se podnose neposredno kod Društva, Vidovdanska br.33, Banjaluka, najkasnije do 11.11.2016. godine, do 12 časova. Društvo zadržava pravo produženja roka za podnošenje ponuda.

Javno otvaranje koverti označenih sa "Ponuda za kupovinu udjela" obaviće se u prostorijama Društva dana, 11.11.2016. godine, sa početkom u 13 časova, a s ciljem javnog saopštavanja iznosa ponuda.

9. Ponuda se može povući, na pismeni zahtjev ponuđača, najkasnije do isteka roka za podnošenje ponuda. U slučaju povlačenja ponuda, Društvo vraća depozit ponuđaču, u roku od sedam dana od dana povlačenja ponude.

10. Ponude koje pristignu putem pošte nakon navedenog roka neđe se razmatrati, kao ni blagovremene ponude koje su neobezbijeđene uplatom depozita ili su niže od početne-minimalne prodajna vrijednost udjela.

11. Ako kupac ne zaključi ugovor o kupoprodaji u roku od 15 dana od dana prijema obavještenja, ili ne izvrši plaćanje kupoprodajne cijene u ugovorenom roku, smatra se da je odustao od kupovine i gubi pravo na povrat depozita. U bilo kom momentu ovog postupka, Društvo zadržava pravo da odustane od prihvata ponude ili potpisivanja ugovora o kupoprodaji vlasničkog udela u "Fabrika za pocinčavanje" d.o.o. Srebrenica bez ikakvih sankcija, sa čim su svi ponuđači upoznati unaprijed i pristaju na to podnošenjem ponude u ovom postupku.

12. Ovaj Javni poziv biće objavljen u "Glasu Srpske" i na internet stranici: http://www.management-solutions.biz/

13. Za sve dodatne informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom i postupkom, zainteresovana lica mogu se obratiti na dolje navedenu adresu, svakim radnim danom od 8 do 16 časova, za vrijeme trajanja javnog poziva:

 

Management Solutions

office@management-solutions.biz

Tel: +387 51 491 555

Faks: +387 51 491 550

Vidovdanska 33, 78000 Banjaluka, BiH

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: