Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 13.12.2016. 11:06

Javni poziv za učešće na tenderu pod oznakom: IRB-T-21/2 radi prodaje akcija u Javnom preduzeću Veterinarska ambulanta OSMACI akcionarsko društvo Osmaci

Izvor: Glas Srpske, 13.12.2016.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske

 

Na osnovu članova 3, 5. i 16. Pravila tenderske prodaje ("Službeni glasnik Repubpike Srpske", broj: 32/13) Investiciono-razvojna banka Republike Srpske a.d. Banja Luka, kao ovlašćeni prodavac, objavljuje:

 

JAVNI POZIV

za podnošenje ponuda na tenderu pod oznakom: IRB-T-21/2 radi prodaje akcija u

Javnom preduzeću Veterinarska ambulanta "OSMACI" akcionarsko društvo Osmaci

 

 

1. Investiciono-razvojna banka Republike Srpske a.d. Banja Luka (u daljem tekslu: Investiciono-razvojna banka) na osnovu Odluke Uprave broj: 02-982/16 od 28.11.2016. godine u Javnom preduzeću Veterinarska ambulanta "OSMACI" akcionarsko društvo Osmaci (u daljem tekstu: Društvo) nudi na prodaju 68.991 akcija iz portfelja Akcijskog fonda Republike Srpske a.d. Banja Luka, što čini 100% akcijskog kapitala navedenog društva.

 

2. Podaci o Društvu:

Naziv: JP Veterinarska ambulanta "OSMACI" a.d. Osmaci;

Sjedište: Osmaci, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina;

Adresa: Osmaci bb, Osmaci;

Telefon/Faks: +387 56 332 031;

Šifra i naziv pretežne djelatnosti: 75.00-veterinarske djelatnosti;

Matični broj: 1925130;

Oznaka hartije od vrijednosti: VSOM-R-A

 

 

3. Osnovni podaci (kratak profil) o Drupggvu sadržani su u tenderskoj dokumentaciji i biće dostupni svim zainteresovanim licima nakon potpisivanja dokumenta "Potvrda interesa i izjava o povjerljivosti", kao i uplate naknade za tendersku dokumentaciju (u daljem tekslu: naknada) u iznosu od 100,00 (slovima:stotinu) KM.

Naknada se uplaćuje na račune Investiciono-razvojne banke, kod:

Nova Banka AD Banja Luka,

Račun broj: 555 007 00217782 12 (za uplate u KM)

ili na devizni račun:

Nova Banka AD Banja Luka

Račun broj:BA395551101000276573

SWIFT: DEUTDEFFXXX preko Deutsche bank AG Frankfurt am Main Germany

SWIFT: NOBIBA22

 

4. Pravo učešća na tenderu imaju sva domaća i strana fizička i pravna lica koja dobro poznaju epidemiološku situaciju u opštini Osmaci i koja podnošenjem ponude prihvataju obavezujuće uslove na tenderu:

- zadržavanje veterinarske djelatnosti najmanje 5 godina nakon izvršene privatizacije;

- zadržavanje postojećeg veterinarskog kadra najmanje 5 godina nakon izvršene privatizacije.

Više lica mogu ostvariti zajedničko učešće na tenderu. U slučaju zajedničkog učešća na tenderu, za ugovorne obaveze zajednički učesnici, odnosno članovi konzorcijuma, odgovaraju ssiidarno.

Pravo učešća na tenderu nemaju državni organi, organizacije i preduzeća iz Bosne i Hercegovine u kojima je državni kapital veći od 25 procenata ukupnog kagapala, domaća fizička i pravna lica koja nisu izmirila poreske obaveze (indirektne i direktne poreze), kao i fizička i pravna lica i osnivači pravnog lica koji prema Društvu imaju dospjele obaveze, neizmirene do dana podnošenja ponude.

 

5. Element vrednovanja ponude na tenderu je prodajna cijena.

Početna prodajna cijena za ponuđeni paket akcija utvrđuje se u iznosu 43.490,00 (slovima:četrdesettrihiljadečetristodevedeset) KM. Ponuda koja bude niža od početne prodajne cijene biće pro-glašena nevažećom;

 

6. Ponude se podnose neposredno u Investiciono-razvojnoj banci, Vidovdanska 2, Banja Luka, najkasnije do 31.01.2017. godine, do 12,00 časova. Investiciono-razvojna banka zadržava pravo produženja roka za podnošenje ponuda.

Javno otvaranje koverti označenih sa "Ponuda" i "Prateća dokumentacija" obaviće se u prostorijama Investiciono-razvojne banke, dana 31.01.2017. godine, sa početkom u 13,00 časova, a u cilju objavljivanja vdentiteta ponuđača.

 

7. Ponuđač je obavezan Investiciono-razvojnoj banci garantovati ponudu iznosom od 5.000,00 (slovima pethiljada) KM. Ponuda se garantuje uplatom depozita u novcu, ili podnošenjem neopozive, bezuslovne bankarske garancije, naplative na prvi poziv sa rokom važenja od 90 (slovima: devedeset) dana koji teče od isteka roka za podnošenje ponuda. Detaljno uputstvo o načinu uplate, odnosno obezbjeđenju depozita dato je u tenderskoj dokumentaciji.

 

8. Investiciono-razvojna banka ovim putem poziva sva zainteresovana lica da podnesu pismeni zahtjev za kupovinu tenderske dokumentacije neposredno u Investiciono-razvojnoj banci, poštom, faksom ili e-mailom, sa naznakom "Zahtjev za kupovinu tenderske dokumentacije-oznaka tendera IRB-T-21/2. Po prijemu zahtjeva zainteresovanom licu će se odmah uputiti na potpis obrazac "Potvrda interesa i izjava o povjerljivosti".

Investiciono-razvojna banka zadržava pravo da ne izda tendersku dokumentaciju zainteresovanom licu uksiiko isto ne uputi zahtjev za kupovinu dokumentacije najmanje 7 (slovima: sedam) dana prije isteka roka za podnošenje ponuda.

 

9. Po prijemu potpisanog obrasca "Potvrda interesa i izjava o povjerljivosti" i dokaza o uplati naknade, Investiciono-razvojna banka će izdati tendersku dokumentaciju zainteresovanom licu, odnosno licu koje on ovlasti, ili je dostaviti poštom.

Investiciono-razvojna banka ne snosi odgovornost za slučaj gubitka ili zakašnjenja koje može na-stati kao posljedica dostavljanja tenderske dokumentacije poštom.

 

10. Za sve dodatne informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom i postupkom tevderske prodaje, zainteresovana lica mogu se obratiti kontakt licu, na dolje navedenu adresu, svakim radnim danom od 8,00 do 16,00 časova:

Renata Mandić

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske a.d. Banja Luka,

Vidovdanska 2,78 000 Banja Luka, Republika Srpska, BiH,

Telefon: + 387 51 334 780;

Faks: + 387 51 334 770,

E-mail: renata.mandic@irbrs.org

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: