Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 06.06.2016. 09:44

Javni poziv za upis i uplatu četvrte emisije obveznica

Izvor: Nezavisne novine, 06.06.2016.

Na osnovu člana 33. Zakona o tržištu hartija od vrijednosti ("Službeni glasnik Republike Srpske" br. 92/06 34/09, 30/12, 59/13 i 108/13) Prvo penzionersko mikrokreditno društvo d.o.o. Banjaluka objavljuje

 

JAVNI POZIV

ZA UPIS I UPLATU ČETVRTE EMISIJE OBVEZNICA

PRVO PENZIONERSKO MIKROKREDITNO DRUŠTVO d.o.o. Banjaluka,

JAVNOM PONUDOM

svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima

 

Pozivaju se sva zainteresovana fizička i pravna lica da učestvuju u javnoj ponudi emisije obveznica.

Skupština Društva na sjednici, održanoj 10.5.2016. godine, donijela je odluku o četvrtoj emisiji obveznica javnom ponudom, broj: SKUP.05-1/16.

Rješenjem Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske, broj 01-UP-31-413-2716 od 2.6.2016. godine, odobren je jedinstveni prospekt za četvrtu emisiju obveznica po sljedećim uslovima:

 

- Broj, nominalna vrijednost hartija od vrijednosti i ukupna vrijednost emisije

Četvrtom emisijom obveznica javnom ponudom na Banjalučkoj berzi emituje se 10.000 obveznica nominalne vrijednosti 100 KM, ukupne vrijednosti emisije 1.000.000 KM.

- Dospijeće, visina kamate, način i rokovi isplate glavnice i kamate

Dospijeće emisije je 3 (tri) godine od dana registracije obveznica iz emisije u Centralnom registru hartija od vrijednosti a.d. Banjaluka. Kamatna stopa iznosi 10% na godišnjem nivou. Obveznice se emituju uz grejs period od šest mjeseci, te će se u tom periodu isplaćivati samo kamata na mjesečnom nivou, a nakon isteka prvih šest mjeseci glavnica i pripadajući dio kamate isplaćivaće se u mjesečnim anuitetima (30 anuiteta) najkasnije u roku od petnaest dana od dana dospjeća anuiteta. . Radi očuvanja realne vrijednosti, ukoliko dode do promjene kursa KM u odnosu na evro, prhnjenjivaće se valutna klauzula (pre-račun KM u evro, odnosno evro u KM) po srednjem kursu, a prema kursnoj listi Centralne banke BiH na dan dospjeća anuiteta.

- Prava i ograničenja prava vlasnika

Vlasnik obveznica ima pravo na naplatu nominalne vrijednosti glavnice i pripadajuće kamate. Nijedan vlasnik nema pravo tražiti prijevremeno dospjeće obveznica.

- Emisija se vrši bez korištenja prava preče kupovine.

- Prava emitenta

Emitent zadržava pravo na odustajanje od javne ponude obveznica i prekid emisije prije isteka roka za njihov upis i uplatu. Emitent zadržava pravo na završetak postupka upisa i uplate obveznica ukoliko emisija bude u cijelosti upisana i uplaćena prije isteka roka utvrđenog za njihov upis i uplatu.

- Prodajna cijena

Cijena po kojoj investitori upisuju i uplaćuju obveznice formiraće se na berzi, po metodi kontinuirane javne ponude (višestruke cijene) u skladu s pravilima Banjalučke berze, s tim da će prodajni nalog biti unesen po cijeni od 100 KM. Standard povećanja cijene je 0,01 KM.

- Rok trajanja upisa i uplate

Početak upisa i uplate obveznica je 21.6.2015. godine. Upis i uplata obveznica traju sedam dana.

- Mjesto upisa i uplate

Upis obveznica će se vršiti na Banjalučkoj berzi posredstvom ovlaštenih berzanskih posrednika na tržištu hartija od vrijednosti Re-publike Srpske, u skladu s radnim vremenom ovlaštenih berzanskih posrednika. Uplata obveznica će se vršiti na privremeni namjenski račun za deponovanje uplata otvoren kod Komercijlne banke a.d. Banjaluka, Veselina Masleše br. 6, 78 000 Banjaluka, broj računa: 571010-00002468-32 na način da ovlašteni berzanski posrednik kupca transferiše iznos novčanih sredstava koji odgovara broju upisanih obveznica pomnoženih s cijenom naznačenom na nalogu za upis na račun depozitne banke. Sredstvo plaćanja je novac, konvertibilne marke (KM).

Prospekt emisije obveznica besplatno je dostupan u prostorijama emitenta, agenta emisije, te na internet stranici Banjalučke berze www.blberza.com.

- Kriterijum uspješnosti emisije

Emisija se smatra uspješnom ako u roku predviđenom za upis i uplatu bude upisano i uplaćeno najmanje 60% obveznica ponuđenih u jedinstvenom prospektu.

- Ovlašteno lice emitenta za sprovođenje emisije: Direktor Društva Bojana Teodorović-Kukrika

Više informacija o emisiji obveznica emitenta Prvo penzionersko mikrokreditno društvo d.o.o. Banjaluka moguće je dobiti kod agenta emisije "Advantis Broker" a.d. Banjaluka, Krajiških brigada 113, 78 000 Banjaluka, ili na telefon 051/233-710.

 

Prvo penzionersko mikrokreditno društvo d.o.o. Banjaluka

zastupano po "Advantis Broker" a.d. Banjaluka

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: