Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.03.2017. 09:11

Poziv za dostavljanje prijava za novi start-up program koji predstavljaju Nokia, Deutsche Telekom i hub:raum (WARP Future Communication)

Izvor: Akta.ba, 21.03.2017.

Prijavite se za novi start-up program koji predstavljaju Nokia, Deutsche Telekom i hub:raum

 

21.03.2017

 

Rok prijave 30.04.2017

 

Dva svjetska lidera u oblasti telekomunikacija i tehnologija budućnosti Nokia i hub:raum pozivaju start-upe širom Europe za učešće u novom programu – WARP Future Communication.

 

Program pomaže u razvoju inovacija u komunikacionim servisima koji korisnicima Deutsche Telekoma i Nokije čine život lakšim. Učešćem na ovom programu svaki start-up dobija priliku da učestvuje u razvijanju svog biznisa i izađe na tržište sa jakim korporativnim partnerima i to za samo nekoliko mjeseci.

 

WARP Future Communication je dizajniran za start-upe koji mogu dovesti do inovacija u komunikacionim servisima i sličnim oblastima poput prepoznavanja govora, roditeljske kontrole, vještačke inteligencije, glasovnih poruka, digitalnog života i obogaćivanju iskustva kada su u pitanju glasovne i video komunikacije.

 

Program pokriva start-upe sa svim alatima i resursima koji su neophodni za razvoj, kao i skaliranje i komercijalizaciju servisa kako sa tehnološke tako i sa poslovne strane. WARP Future Communication nudi takozvani trougao moći koji proizilazi iz saradnje Nokije, koja pokriva tehnološku platformu, Deutsche Telekoma, koji pokriva kanal distribucije, i hub:raum, koji pokriva sistem “know-how” kao i alate neophodne za razvoj, testiranje, skaliranje i komercijalizaciju.

 

Program će se sastojati od sastanaka uživo i rada na daljinu tokom kojih će start-upi dobijati individualnu pomoć i podršku od biznis partnera i samita na kraju godine. Očekivanja od osnivača programa su takva da će na kraju godine postojati 2-3 inovativna rješenja spremna za izlazak na tržište.

 

Odabrani start-up timovi učestvovat će na ovom programu potpuno besplatno, bez zahtjeva za ikakvim ulogom kapitala, kao i pravom da u potpunosti zadrže svoju intelektualnu svojinu.

 

Svi razvijeni servisi će raditi na platformama koje će dostaviti Nokia i Deutsche Telekom. Odabrani start-upi će dobiti podršku inženjera koji će im pomoći u transferu i aktivaciji inovativnih rješenja na željenoj platformi. Više informacija, materijala i mogućih platformi bit će dostupno na zvaničnom sajtu programa.

 

Zainteresovani start-up timovi se mogu prijaviti putem aplikacije najkasnije do 30. aprila 2017.

 

Izvor: https://www.hocu.ba/index.php/hocu.priliku/prijavite-se-za-novi-start-up-program-koji-predstavljaju-nokia-deutsche-telekom-i-hubraum/

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: