Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 18.05.2017. 09:10

Prodaja farme za tov pilića IRELIZE sa pripadajućim zemljištem, pristupnim putem, opremom za tov pilića u Pribavi, Gračanica

Izvor: Dnevni Avaz, 18.05.2017.

"KOKO DžADA" doo u stečaju Gračanica

Armije BiH bb, 75320 Gračanica

032-0-St-011832-10 St

 

Na osnovu Odluke skupštine povjerilaca, odbora povjerilaca na sjednici održanoj 15.05.2017. godine te saglasnosti postupajućeg stečajnog sudije, stečajni upravnik oglašava

 

PRODAJU

imovine stečajnog dužnika "KOKO DžADA" doo u stečaju Gračanica javnim usmenim nadmetanjem

 

A) PREDMET PRODAJE - jedanaesti put

1.1 FARMA ZA TOV PILIĆA "IRELIZE" SA PRIPADAJUĆl.M ZEMLJIŠTEM, PRISTUPNIM PUTEM I OPREMOM ZA TOV PILIĆA

Početna cijena za ukupno =333.684.00 KM

Od toga:

Farma „IRELIZE" sa pripadajućim zemljištem i pristupnim putem u iznosu = 283.497,00 KM

Farma se nalazi u Pribavi u blizini M-4, izgrađena na k.č. 310/19, oranica „Doljabaša", površine 7.768 m2, ZK uložak br 6437, Općinski sud Gračanica, stari premjer, odnosno k.č. broj 1216/1 „Puljuguša", poslovna zgrada u privredi površine 4.693 m2, i zemljište uz privrednu zgradu površine 3.075 m2, upisane u PL broj 1563 Općina Gračanica i prilazni put označen kao k.č. 310/150 „Lužanjak", površine 779 m2, upisane u ZK uložak broj 2512 Općinski sud Gračanica, stari premjer odnosno k.č. 1216/1 „Puljuguša", prilazni put površine 779 m2, upisane u PL broj 70 Općina Gračanica.

Oprema za tov pilića u iznosu od = 50.187.00 KM

Oprema se sastoji od agregata za el.nergiju, silosa. vaga, transportnih spirala, pojilica, kalolifera, ventilatora, kotlova za grijanje, rasvjete i slično ali u nekompletnom stanju. Dio opreme je u vlasništvu zakupca koji na navedenoj farmi vrši tov pilića po Ugovoru o zakupu.

Farma se prodaje u kompletu sa opremom ali je radi lakše orijentacija navedena posebno cijena za pokretnu a posebno za nepokretnu imovinu.

 

B) DETALJI PRODAJE

DATUM PRODAJE: ponedeljak, 19.06.2017. godine

VRIJEME PRODAJE: 10,00 sati

MJESTO PRODAJE : Gračanica, Pribava, Pribava bb u krugu farme „IRELIZE"

 

C) USLOVI PRODAJE

a.) Imovina na jedanaestoj javnoj prodaji se prodaje po cjenama utvrđenim na sjednici Odbora povjerilaca održanmoj 15.05.2017. godine. Ponuđena cijena ne može biti manja od utvrđene cijene (koja je iskazana bez obračunatog PDV-a).

b.) Prodaja će se vršiti putem javnog usmenog nadmetanja. Visina koraka podizanja cijena odredit će se prije početka licitiranja.

c.) Pravo učešća imaju pravna i fizička lica koja polože depozit u visini od =10.000,00 KM neposredno pred početak iicitacije, osim za ponuđače koji imaju razlučno pravo na nekretninama (isti ne uplaćuju depozit). Uplata se vrši na račun „KOKO DžADA" doo u stečaju Gračanica, broj: 132-100-20126771-61 kod NLB banke. Depozit se uračunava u postignutu prodajnu cijenu. Ponuđač čija ponuda bude najviša, biće od strane Komisije za prodaju proglašen najpovoljnijim kupcem.

d.) Najpovoljniji ponuđač dužan je izvršiti plaćanje postignute kupoprodajne cijene u gotovom novcu na navedeni transakcijski račun i to u roku od 30 dana za nekretnine pod 1.1 uvećano za 5% poreza na nepokretnosti, od dana održavanja prodaje.

e.) Ukoliko najpovoljniji ponuđač ne uplati postignutu prodajnu cijenu u navedenom roku, smatra se da je odustao od kupovine, te gubi pravo na povrat depozita, a nakon toga drugi, odnosno treći ponuđač po visini ponude stiče pravo kupovine. U roku plaćanja, navedenom pod d), prvoj trojici ponuđača se zadražava depozit do kijanje kupnje. Ukoliko se dogodi da niti jedan od ponuđača koji je uplatio depozit za predmet prodaje ne licitira, tj. ne ponudi cjenu koja ne može biti manja od početne cijene tada svi ponuđači koji su uplatili depozit za predmet prodaje gube pravo na povrat depozita. Nakon uplate cjelokupne postignute kupoprodajne cijene, kupac može preuzeti predmet prodaje. Ostalim ponuđačima ispod treće rangiranog, depozit se vraća u roku dva dana dok drugom i treće rangiranom kupcu depozit se zadržava do okončanja prodaje.

f.) Prodaja se vrši prema postojećem stanju i po sistemu „viđeno - kupljeno", te su isključeni svi eventualni naknadni prigovori i reklamacije, posebno vezano za kvadraturu zemljišta i objekata. Eventualni kupci su obavezni na vrijeme izvršiti uvid u funkcionalnost predmeta prodaje, dokumentaciju o imovinskom stanju i pravnom statusu predmeta prodaje.

g.) Sve poreze, troškove i druge obaveze oko prodaje imovine snose kupci.

h.) Imovina kao i dokumentacija imovine koja je predmet prodaje može se pogledati svaki radni dan od 9 do 12 sati, od dana objavljivanja oglasa o prodaji, i to za nekretninu pod 1.1 u krugu farme, "IRELIZE" u Pribavi te se pozivaju potencijalni kupci da obavezno izvrše uvid u dokumentaciju i stanje predmeta prodaje

i.) Sve ostale dodatne informacije mogu se dobiti na telefon stečajnog upravnika 061/966 222 ili saradnika 061/100071.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: