Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.09.2017. 08:39

Prodaja inventara i opreme na adresi Put Famosa broj 36, Hrasnica, llidža

Izvor: Dnevni Avaz, 05.09.2017.

Na osnovu člana 101. Zakona o stečajnom postupku FBiH stečaja upraviteljica „ARIT" d.o.o. Sarajevo "u stečaju" objavljuje

 

OGLAS

o prodaji pokretne imovine stečajnog dužnika

JAVNIM PRIKUPUANJEM PONUDA

 

1. Predmet prodaje je inventar i oprema stečajnog dužnika koja se nalazi na adresi Put Famosa broj 36, Hrasnica, llidža.

2. Ponuđači se pozivaju da sve podatke o pokretnoj imovini steknu osobnim uvidom u predmete prodaje na adresi stečajnog dužnika Put Famosa broj 36-Hrasnica, llidža dana 09.09.2017. godine u vremenskom intervalu od 12:00h do 15:00h.

3. Prodaja imovine vrši se javnim prikupljanjem ponuda, koje ponuđači dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu stečajne upraviteljice Lejle Smailbegović, ul.Gradačačka br.15, 71000 Sarajevo s naznakom «ponuda za prodaju imovine stečajnog dužnika ARIT d.o.o. Sarajevo U STEČAJU - ne otvarati«. Ponuda se mora dostaviti najkasnije do 13.09.2017. godine do 12:00 sati. Otvaranje ponuda obaviće će se 13.09.2017. godine u u 14:00 sati u Sali broj 6 Općinskog suda Sarajevo, I sprat. Otvaranju ponuda mogu prisustvovati svi ponuđači ill njihovi ovlašćeni predstavnici. Ponude će otvarati stečajna upraviteljica.

4. Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja blagovremeno dostave odgovarajuću ponudu u zatvorenoj koverti, koja mora sadržavati sve bitne podatke o ponuđaču (ime i prezime/naziv, adresu/sjedište, broj pošte, JIB, broj telefona, broj računa), puno ime i prezime ovlaštene osobe sa potpisom i pečatom, ponuđenu cijenu bez PDV-a, iznos PDV-a, te ukupni iznos cijene s PDV-om. Neblagovremene i nepotpune ponude neće se razmatrati.

5. Predmetna imovina se prodaje u viđenom stanju sa statusom u kojem se nalazi u trenutku prodaje, bez prava na naknadnu reklamaciju. Stečajna upraviteljica ne odgovara za nedostatke koje kupci utvrde po izvršenoj prodaji. Predmetna imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najveću kupoprodajnu cijenu za kompletan inventar i opremu koji su predmet prodaje.

6. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajna upraviteljica u roku od 2 (dva) dana od javnog otvaranja ponuda. Sa najpovoljnijim ponuđačem zaključiće se ugovor o kupoprodaji najkasnije u roku od 5 (pet) dana od.dana donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđaća, s tim što je najpovoljniji ponuđač dužan da prilikom zaključivanja ugovora priloži dokaz da je uplatio cjelokupnu kupoprodajnu cijenu, u protivnom stečajna upraviteljica će smatrati da je ponuđač odustao od ponude i imovinu dodijeliti drugom rangiranom ponuđaču.

Stečajna upraviteljica će u roku od 3 (trij dana od dana otvaranja ponuda, svim ponuđačima dostaviti obavještenje o proglašenom najuspešnijem ponuđaču i visini prihvaćene ponude.

7. Sve obveze koje proizilaze iz zaključenog kupoprodajnog ugovora u cjelosti snosi kupac.

Sve potrebne informacije i specifikacije imovine mogu se dobiti na telefon: 062 046 361 ili putem maila: lejla@totalsolutions.com.ba. Stečajni račun Društva je otvoren kod Privredne banke Sarajevo d.d. Sarajevo, broj:

 

Stečajna upraviteljica

Lejla Smailbegović         

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: