Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 24.02.2017. 10:01

Prodaja osnovnih sredstava (oprema, kancelarijski namještaj, sitni inventar, i dr.)

Izvor: Glas Srpske, 24.02.2017.

Agencija za lokalni razvoj Gradiška - u stsčaju

Ul. Vidovdanska broj 7,

Gradiška

Broj: 57 St 113029 15 St

Datum, 23.2.2017. godine

 

Na osnovu člana 105, 106. i 107. stav 2. Zakona o stečajnom postupku Republike Srpske - prečišćen tekst ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 26/10) i Odluke Skupštine povjerilaca donesene na ročištu u stečajnom postupku nad Agencijom za lokalni razvoj Gradiška - u stečaju, dana 21.2.2017. godine, stečajni upravnik dana 23.2.2017. godine donosi:

 

ZAKLjUČAK

objavljuje se

PRVA JAVNA LICITACIJA

za prodaju pokretnih stvari - osnovnih sredstava (oprema, kancelarijski namještaj, sitni inventar, i dr.)

 

1. Prodaju se u cijelosti pokretne stvari - osnovna sredstva (oprema, kancelarijski namještaj, sitni inventar, i dr.) Agencije za lokalni razvoj Gradiška - u stečaju, Ul. Vidovdanska broj 7. Na imovini nema upisanih tereta.

2. Pokretne stvari se nalaze na lokaciji Gradiška, Ul. Vidovdanska broj 7.

Uvid u stanje predmetne opreme, količine, a koja je poimenično navedena u nalazu vještaka mašinske struke Alekse Nježića, sa svim opisima i tehničkim karakteristikama, zainteresovana lica mogu izvršiti svakog radnog dana, u vremenu od 10 do 13 časova na adresi Gradiška, Ul. Vidovdanska broj 7. Prethodno se najaviti pozivom na broj telefona 065/510-692.

3. Pokretne stvari se prodaju u viđenom stanju po principu "viđeno-kupljeno", bez garancije stečajnog upravnika i u postojećem pravnom statusu i naknadne reklamacije se neće razmatrati, a na kupca se prenose obim i prava kojim stečajni dužnik raspolaže u momentu prodaje.

4. Početna prodajna cijena imovine je ujedno i procijenjena vrijednost i iznosi 12.753,00 KM. Imovina se na prvoj licitaciji ne može prodati ispod procijenjene vrijednosti koja iznosi 12.753,00 KM.

Prodaja pokretne imovine prema priloženim specifikacijama sadržanim u Elaboratu stalnog sudskog vjepgtaka mašinske struke Alekse Nježića, dipl. inž., moguća je samo u cjelini bez mogućnosti pojedinačne (komadne) prodaje bilo kog dijela imovine.

 

5. Depozit za ponuđače koji su zainteresovani za učešće na licitaciji radi kupovine pokretne imovine je 10% procijenjene vrijednosti imovine koja se nudi na ovoj licitaciji. Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozite u skladu sa naznakom i naprijed navedenim iznosom, i to najkasnije do 24 časa prije zakazane licitacije na transakcioni račun stečajnog dužnika br. 5520021721227329 kod Addiko Bank a.d. Banjaluka, i o izvršenoj uplati predoče dokaz. Nakon provjere uplate depozita licitiranju mogu pristupiti samo oni učesnici koji su uplatu izvršili u roku. Fizička lica mogu učestvovati na javnoj prodaji lično ili biti predstavljena po punomoćniku. Ako u nadmetanju učestvuju lično, dužna su radi dokazivanja identiteta, prije početka nadmetanja pokazati stečajnom upravniku ličnu kartu i dokaz o uplati depozita. Ako fizičko lice zastupa punomoćnik, isti je obavezan pre- dati stečajnom upravniku valjanu punomoć za zastupanje i dokaz o uplati depozita.

Pravna lica mogu biti predstavljena po zakonskom za- stupniku ili punomoćniku. Ukoliko pravno lice predstavlja zakonski zastupnik isti je obavezan stečajnom upravniku predati na uvid Rješenje o upisu u sudski registar-original ili izvod iz registracije, ličnu kartu i dokaz o uplati depozita. Ukoliko pravno lice predstavlja punomoćnik, isti je obavezan da stečajnom upravniku preda na uvid valjanu punomoć i dokaz o uplati depozita

6. Lica sa neurednom dokumentacijom za utvrđivanje identiteta ili bez navedene dokumentacije neće moći učestvovati u nadmetanju.

7. Sve direktne i indirektne troškove vezane za imovinu koja je predmet ove licitacije, pripadajuće takse i poreze u vezi sa pokretnim stvarima snosi kupac, a prodavac nakon prodaje i naplate kupoprodajne cijene, nema u odnosu na prodate stvari nikakvih obaveza. Isplatom kupoprodajne cijene i plaćanjem svih potrebnih poreza i taksi prestaju sve kupčeve obaveze prema prodavcu. Porezi i troškovi koji proističu iz ugovora o kupoprodaji, dodaju se na postignutu cijenu, i u cijelosti ih snosi proglašeni kupac. Troškove demontaže i tran- sporta opreme, koja je predmet prodaje, snosi proglašeni kupac.

8. Nakon zaključenja nadmetanja utvrđuje se lista ponuđača koji su ponudili cijene iznad minimuma i konstatuje se da je oprema prodata najpovoljnijem ponuđaču. Ponude koje ne sadrže jasno određeni iznos ili se pozivaju na neku drugu ponudu ili na uslove koji nisu u oglasu, kao i uslovne ponude su nevažeće i neće ući u razmatranje.

Javna prodaja održaće se i kad prisustvuje samo jedan ponuđač.

Pravila prodaje za učesnike licitacije biće objavljena neposredno prije održavanja licitacije.

 

9. Prodaja imovine obaviće se putem usmenog javnog nadmetanja - licitacije, dana 28.3.2017. god. (utorak) sa početkom u 14 časova, u zgradi Okružnog privrednog suca u Banjaluci, ul. Gundulićeva bb, u sali za licitacije/prizemlje.

10. Kupac čija cijena bude prihvaćena dužan je u roku od 7 dana zaključiti ugovor o kupoprodaji, a u roku od 15 dana nakon licitacije uplatiti na transakcioni račun stečajnog dužnža br. 5520021721227329 kod Addiko Bank a.d. Banjaluka izlicitirani iznos. Kupcu koji putem licitacije kupi ponuđenu cjelokupnu imovinu i izvrši uplatu kupoprodajne cijene stečajni dužnik predaje u posjed predmetnu imovinu u roku od 8 dana od dana izvršene uplate. Ukoliko kupac u predviđenom roku ne pristupi preuzimanju kupljene imovine prodavac mu nije dužan vratiti izlicitiranu cijenu.

11. Ukoliko kupac sa najpovoljnijom ponudom u roku ne uplati cijenu, stečajni upravnik će zaključkom proglasiti prodaju nevaljanom i odrediti da je drugi kupac po redu stvarni kupac, i koji je dužan da uplati licitirani iznos u roku od 5 dana nakon isteka roka za prvog kupca. Ukoliko ni drugi ponuđač ne deponuje prodajnu cijenu u predviđenom roku, isto pravilo važi i za trećeg ponuđača. Uksliko kupac u navedenom roku ne ispuni obaveze u pogledu uplate kupoprodajne cijene, smatraće se da je odustao od kupovine i gubi pravo na vraćanje depozita. Depozit koji je uplaćen od strane odabranog ponuđača- kupca, smatra se dijelom avansne uplate.

12. Ponuđačima čije ponude nisu prihvaćene.vratiće se obezbjeđenje odmah ili najkasnije 3 dana nakon nadmetanja.

13. Ukoliko se na prvoj licitaciji ne pojavi ni jedan ponuđač, ista će se ponoviti najkasnije 30 dana nakon prve licitacije na istom mjestu i u isto vrijeme i sa objavom u službenim glasilima.

14. Ovaj oglas biće objavljen i na oglasnoj tabli suda, na oglasnoj tabli dužnika, dnevnom listu "Glas Srpske" i web stranicama: www.bl.komorars.ba, www.komorars.ba, www.komorabih.ba

 

 

Stečajni upravnik

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: