Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 29.06.2017. 09:36

Prodaja pokretnih stvari, opreme, alata, inventara, rezervnih dijelova i zaliha materijala

Izvor: Glas Srpske, 29.06.2017.

"FABRIKA ZA PROIZVODNjU ŽICE" u stečaju

CENTARI b.b. NOVO GORAŽDE

Broj: 61 OSt 009251 16St2

Datum, 26.6.2017. godine

 

Na osnovu člana 105. i 106. Zakona o stečajnom postupku, a u skladu sa Odlukom Skupštine povjerilaca, stečajni upravnik oglašava

 

OGLAS

o prodaji pokretne imovine - treća licitacija

 

Predmet prodaje su pokretne stvari, oprema, alat, inventar, rezervni dijelovi i zalihe materijala. Prodaja će se izvršiti putem prikupljanja pismenih ponuda i us-menim javnim nadmetanjem.

Javno otvaranje pismenih ponuda i usmeno javno nadmetanje održaće se dana, 14.7.2017. godine, u 11 časova u prostorijama stečajnog dužnika. Pokretne stvari koje su funkcionalno ili istorodno povezane svrstane su u lotove i prodavaće se po cijeni utvrđenoj procjenom koja će biti i najniža početna cijena za javno nadmetanje. Ostale pokretne stvari koje nisu funkcionalno povezane, a iskazane su posebnim lotovima prodavaće se pojedinačno na isti način. Pismene ponude i prijave za učešće u javnom nadmetanju dostavljaju se najkasnije dan prije održavanja nadmetanja na adresu stečajnog dužnika sa naznakom "PONUDA" uz obaveznu uplatu 10 % od procijenjene vrijednosti Lot-a za koji se prijavljuje. Uplata depozita vrši se na žiro-račun stečajnog dužnika broj: 562-0068-134-942-934 kod NLB Razvojne banke. Ponude niže od oglašene pijene biće odbačene i ti ponuđači ne mogu učestvovati u javnom nadmetanju.

Nadmetanje će se izvršiti i ako učestvuje samo jedan učesnik koji ispunjava uslove oglasa. Dokumetacija koja sadrži  sve predmete prodaje svrstane po lotovima sa bit-nim karakteristikama i cijenama, zainteresovana lipa mogu preuzeti elektronskim putem prijavom na e-mail stecajniupravnik12@gmail.com

Za dodatne informacije kao i pregledanje pokretnih stvari obratite se na telefon stečajnog upravnika broj: 065/536-247.

Ugovor o kupoprodaji kupac i stečajni upravnik će zaključiti najkasnije sedam dana po održavanju licitacije, a ugovorom će se regulisati rok plaćanja koji ne može biti duži od 30 dana i način preuzimanja.

Primopredaja imovine-stvari moguća je samo poslije uplate, a demontaža i utovar stvari opreme padaju na teret kupca. Ako najpovoljniji kupac ne sklopi ugovor i ne uplati prodajnu cijenu smatraće se da je odustao i gubi pravo na*povrat depozita, a kupcem se proglašava sljedeći najpovoljniji ponuđač.

Ponuđačima koji nisu stekli status kupca uplaćeni depozit će se vratiti u roku od sedam dana od održavanja licitacije.

 

Stečajni upravnik

Milorad Štica

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: