Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.05.2017. 09:10

Prodaja poslovnog prostora u Mostaru

Izvor: Dnevni list, 05.05.2017.

NERETVA d.d. sa p.o. Sarajevo U STEČAJU

 

Dioničko društvo u mješovitoj svojini za izradu ortopedskih pomagala i trgovinu sa p.o.Sarajevou STEČAJU Ulica Sarač Ismailova br 1a (dostavna adresa Koševo 13.) 71000 Sarajevo - Bosna i Hercegovina

 

Broj: 56/2017

Sarajevo, dana 05.05.2017.

 

Na osnovu člana 99. Zakona o stečajnom postupku, Odluke Skupštine povjerilaca od 06.04.2017. godine i Odluke Odbora povjerilaca stečajnog dužnika od 06.04.2017. godine, stečajni upravnik objavljuje:

 

JAVNO NADMETANJE

Za prodaju imovine „Neretva" dd sa po Sarajevo u stečaju, u prostorijama „Neretva" dd ustečaju, ulica Kemal begova 10. za dan 06.06.2017.godine (utorak) sa početkom u 14h sati

 

Predmet prodaje

POČETNA CIJENA U KM

Poslovni prostor u Mostaru, Splitska ulica br. 5. Mostar k.č. 2835/4 k.o. Mostar 76,64m2

200.000.00KM

 

Naknadne reklamacije vezano za pravni i fizički status u kojima se nalaze nevedene nekretnine ili prava „Neretva" dd sa po Sarajevo.u stečaju nad tim nekretninama, neče se uvažavati, jer je obaveza zainteresovanih da prije javnog nadmetanja u potpunosti istraže sve okolnosti vezane za fizički i pravni status kako nekretnina, tako i prava „Neretva" dd sa po Sarajevo u stečaju.

Početne cijene prava „Neretva" dd sa po Sarajevo, u stečaju, sa dijelom 1/1 nad predmetima prodaje su:

- Za Poslovni prostor u Mostaru :iznos od 200.000.00KM, koja vrijednost je utvrđena temeljem nalaza i mišljenja sudskog vještaka arhitektonske struke;

Prava „Neretva" dd sa po Sarajevo, u stečaju nad nekretninama i ostalim predmetima prodaje ne može se prodati ispod početne cijene. Ponude na iznos manji od početne cijene neče biti razmatrane.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju samo ona lica koji za predmet prodaje za čiju kupovinu su zainteresovani uplate 10% od njegove početne cijene, na ime osiguranja učešća na javnom nadmetanju.

Zainteresovani su dužni uplatiti navedena osiguranja - depozite zaključno sa 02.06.2017.godine (petak) a uplata osiguranja se vrši na račun br. 1541802005979038 otvoren kod Intesa Sanpaolo banke. Dokaz o izvršenoj uplati osiguranja, učesnici su dužni dostaviti u prostorije „Neretva" dd sa po Sarajevo u stečaju, u ulici Koševo 13. Sarajevo, zaključno sa danom O5.06.2017.godine(ponedjeljak), s tim da se kao jedini dokaz uplate osiguranja ima smatrati samo izvod sa računa „Neretva" dd sa p.o. Sarajevo.u stečaju na kojem je evidentirana uplata osiguranja.

Učesnici u javnom nadmetanju koji uplate osiguranje za učešće u javnom nadmetanju su uplatom osiguranja prihvatili da je njihova ponuđena cijena jednaka početnoj cijeni predmeta prodaje za čiju su kupovinu zainteresirani.

Uz prethodnu najavu na adresu: Sarajevo, Koševo 13. ili na telefon broj: 033 226 542 zainteresovani mogu izvršiti i fizički pregled imovine koja je predmet prodaje.

Učesnici na javnom nadmetanju koji su fizička lica koji su obavezni na dan održavanja javnog nadmetanja da stečajnom upravniku u prostorijama „Neretva" dd sa po Sarajevo u stečaju dostave:

Kopiju lične karte ovjerene od strane nadležnog organa, odnosno za strance, od nadležnog organa u inostranstvu;

Punomoć i kopiju lične karte obje ovjerene kod notara, odnosno za strance od nadležnog organa u inostranstvu, ako se kupovina vrši preko punomoćnika;

Ukoliko su kupci strani državljani, dokaz o ispunjavanju uslova o reciprocitetu između BiH i te države po sticanju vlasništva nad nekretninama.

Učesnici na javnom nadmetanju koji su pravna lica su obavezni na dan održavanja javnog nadmetanja da stečajnom upravniku dostave:

Originalni izvod iz sudskog registra privrednih društava, iz kojeg se jasno vidi ko zastupa privredno društvo;

Kopiju lične karte zastupnika privrednog društva ovjerena od strane nadležnog organa, odnosno za strance od relevantnog organa u inostranstvu;

Punomoć i kopiju lične karte punomoćnika obje ovjerene od notara, odnosno za strance od relevantnog organa u inostranstvu, ako se kupovina vrši preko punomoćnika;

Ukoliko su pravna lica sa sjedištem van BiH, dokaz o ispunjavanju uslova po osnovu reciprociteta između BiH*i te države pri sticanju vlasništvanad nekretninama.

Ni jedan od gore navedenih originalnih dokumenata ili kopija ovjerenih kod nadležnih organa ne može biti stariji od tri mjeseca.

Prodaja predmeta prodaje se vrši putem prikupljenih pismenih ponuda, u zatvorenim kovertama. Cijena iz pismene ponude za kupovinu predmeta prodaja ne može biti ispod početne cijene predmeta prodaje iz ovog oglasa. Dostavljene pismene ponude za kupovinu poštom ili osobno, moraju biti propisno zatvorene i adresirane na „Neretva" dd sa po Sarajevo u stečaju, ul. Koševo 13, sa naznakom: „Ne otvaraj Ponuda na oglas za prodaju predmeta prodaje" sa naznakom na koverti na koji predmet prodaje se ponuda odnosi.

Otvaranje prispjelih ponuda će se izvršiti u utorak, 06.06.2017.godine u 14h sati u prostorijama stečajnog dužnika „Neretva"dd sa po Sarajevo u stečaju, ul.Koševo 13.

Nakon otvaranja svih zatvorenih pismenih i ispravnih ponuda koje su prispjele, najviša ponuđena cijena iz zatvorenih koverti, pod uslovom da ta ponuda prelazi iznos početne cijene iz ovog oglasa i da ispunjava ostale uslove iz ovog oglasa, jeste nova početna cijena usmenog javnog nadmetanja koje otpočinje odmah nakon otvaranja zatvorenih pismenih ponuda, na kojem usmenom javnom nadmetanju mogu učestvovati svi ponuđači pismenih zatvorenih ponuda koji su dali uredne pismene ponude za kupovinu tog predmeta prodaje.

Usmeno javno nadmetanje za prodaju predmeta prodaje vodi stečajni upravnik.

Javno usmeno nadmetanje za prodaju predmeta prodaje vodi stečajni upravnik objavljivanjem cijene i pozivom ponuđačima da daju ponude za kupovinu predmeta prodaje po objavljenoj cijeni.

Najpovoljniji ponuđač će se smatrati onaj koji ponudi najvišu cijenu na usmenom javnom nadmetanju. Ugovori o prenosu vlasništva i prava sa „Neretva" dd sa po Sarajevo; ustečaju, zaključuju se sa najpovoljnijim ponuđačima 30 dana nakon uplate cjelokupne cijene.

Ponuđenu cijenu, umanjenu za iznos osiguranja, kupac je dužan uplatiti na račun „Neretva" dd sa po Sarajevo, ustečaju, u roku od 30 dana od održavanja javnog nadmetanja.

Ukoliko najpovoljniji ponuđač ne uplati najpovoljniju cijenu u određenom mu roku, gubi pravo na povrat uplaćenog obezbjedenja, a predmet prodaje će bit ponuđen sljedećem od najpovoljnijih ponuđača na usmenom javnom nadmetanju. Ukoliko ni drugi ni treći najpovoljniji ponuđač ne uplate ponuđenu cijenu u roku od 30 dana. od poziva da to učini, gube pravo na povrat uplaćenog osiguranja, a prodaja će se oglasiti nevažećom.

Sve poreze vezano za prodaju nekretnina i pokretnina, troškove izrade ugovora i troškove uknjižbe i prenosa snosi kupac.

Stečajni upravnik zadržava pravo da odbije bilo koju ponudu, ili da poništi oglas o javnoj prodaji bez navođenja razloga i bilo kakvih daljnih ot»inienja.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: