Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 19.09.2017. 08:58

Prodaja poslovnog prostora u Zenici

Izvor: Oslobođenje, 19.09.2017.

BZN d.o.o. Zenica (U STEČAJU)

Prve zeničke brigade 5/B.

 

U skladu sa odredbom članova 25., 101. i 102. stava 1. Zakona o stečajnom postupku (Službene novine Federacije BiH broj: 29/03, 32/04 i 42/06), te u skladu sa Odlukom Skupštine povjerilaca o načinu unovčavanja nepokretne imovine stečajnog dužnika od dana 20.06.2017.godine, stečajni upravnik firme BZN d.o.o. Zenica (u stečaju) dana 15.09.2017.godine objavljuje slijedeći

 

OGLAS

o prodaji nekretnine firme BZN d.o.o. Zenica (u stečaju)

 

PREDMET PRODAJE:

Poslovni prostor ukupne neto površine 82,41 m2, koji se nalazi u prizemlju stambeno-poslovnog objekta u ulici I zeničke brigade na broju 5, lociran na k.č. broj: 84/5. u z.k. ulošku broj: 93. KO Bilmišće (n.p. na k.č. broj: 658/6. KO Zenica), vlasništvo firme BZN d.o.o. Zenica sa dijelom 1/1, procijenjene tržišne vrijednosti 79.162,83 KM.

 

NAČIN PRODAJE:

Usmeno javno nadmetanje (licitacija), s napomenom da na ovoj licitaciji predmet prodaje neće biti moguće kupiti ispod 1/3 procijenjene vrijednosti. Kupcem će se smatrati ono lice koje na licitaciji ponudi najveću cijenu. Licitacija će se održati i ukoliko se pojavi samo jedan ponuđač. Troškove poreza na promet nekretnina, kao i sve troškove uknjižbe predmeta prodaje snosi isključivo kupac. Na ostvarenu cijenu obračunava se PDV koji snosi kupac. Stečajni upravnik će rezultate licitacije dostaviti Općinskom sudu Zenica (stečajnom sudu) koji će na osnovu rezultata licitacije donijeti rješenje o dosudi predmeta prodaje kupcu, te o brisanju eventualnih tereta i zabilježbi izvršenja sa predmeta prodaje.

 

MJESTO I VRIJEME PRODAJE: .  Usmeno javno nadmetanje (licitacija) predmeta prodaje će se održati u PETAK, 29.12.2017.godine u 12,00 sati na adresi sjedišta firme u Zenici, Prve zeničke brigade 5/B.

 

PRAVO UČEŠĆA:

Pravo učešća imaju svi ponuđači koji na ime depozita uplate 10% od procijenjene vrijednosti željenog predmeta prodaje, a na transakcijski račun firme BZN d.o.o. Zenica (u stečaju) broj: 199-513-001-749-18-25. koji se vodi kod Sparkasse Bank d.d. BiH, Filijala Zenica. Samo lica koja su uplatila predujam mogu prisustvovati licitaciji. Predujmljeni iznos se u slučaju kupovine uračunava u cijenu, a ne vraća se u slučaju odustanka već proglašenog kupca, kada iznos na ime depozita ulazi u stečajnu masu.

 

ODGOVORNOST PRODAVCA:

Kupac je dužan u roku od 30 (trideset) dana od dana održane licitacije izvršiti uplatu ostatka kupoprodajne cijene (depozit od 10% se uračunava u cijenu), jer u protivnom gubi pravo na povrat uplaćenog depozita, kada iznos na ime depozita ulazi u stečajnu masu. U tom slučaju kupcem će se smatrati lice koje je dalo narednu najveću cijenu. Ponuđačima koji nisu proglašeni za kupca uplaćeni depozit će se vratiti u roku od 8 (osam) dana računajući od dana održane licitacije.

 

BZN d.o.o. Zenica (U STEČAJU)

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: