Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 14.03.2017. 07:57

Prodaja potraživanja: neoperativno kreditno potraživanje osigurano hipotekom na proizvodnom pogonu, kao i zalogom na opremi u Zapadnohercegovačkome kantonu, Federacija BiH

Izvor: Akta.ba, 14.03.2017.

PRODAJA NEOPERATIVNIH KREDITNIH POTRAŽIVANJA

Poziv za dostavljanje pisma namjere

 

HETA ASSET RESOLUTION AG („HETA“), kompanija u vlasništvu države Austrije namjerava prodati  neoperativno kreditno potraživanje  vezano za pojedinačnog dužnika, koje na dan 28.02.2017. iznosi EUR 3.141.698,91 („Predmet prodaje“) u otvorenom, transparentnom, bezuslovnom i ravnopravnom prodajnom procesu („Transakcija“). Dužnik se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Predmetno potraživanje, između ostalog, osigurano je založnim pravom (hipotekom) na proizvodnom pogonu, kao i zalogom na opremi, u Zapadnohercegovačkome kantonu, Federacija BiH.

Transakcija bi trebala biti realizovana kroz Ugovor o ustupanju potraživanja.

Pismo namjere za učešće u transakciji koje će biti dostavljeno od strane zainteresovanih lica mora sadržavati minimalno slijedeće elemente:

a) Naziv, adresu i kratak opis zainteresiranog lica (ili svakog člana konzorcija u slučaju da se radi o konzorciju), uključujući i informaciju o krajnjem vlasniku kao i kontakt osobu u slučaju potrebe za dodatnim informacijama;

b) Obrazloženje Transakcije;

c) Potvrdu da zainteresovano lice nastupa u svom vlastitom interesu ili u slučaju da posrednici / savjetnici dostavljaju pismo namjere u ime zainteresovane strane, potrebno je dostavljanje validne pismene punomoći za zastupanje takvih lica.

 

Nužno je da zainteresovana lica dostave svoja pisma namjere na Engleskom potpisana od strane ili u korist zainteresovanog lica do 10.04.2017. godine do 12:00 h, putem e-mail-a navedenog ispod, praćeno sa dostavljanjem pisma namjere u orginalu na dole naznačenu adresu.

Nakon zaprimanja i ocjene dostavljenih pisama namjere, zainteresovane strane mogu biti pozvane da učestvuju u procesu prodaje, te nakon potpisa Ugovora o povjerljivosti kojima se obavezuju na čuvanje poslovne tajne, biće im proslijeđenje dodatne informacije o konkretnom Predmetu prodaje.

HETA zadržava pravo da produži rok za dostavljanje pisma namjere, promijeni druge rokove u procesu prodaje i/ili obustavi proces prodaje u cijelosti ili prilagodi strukturu transakcije u bilo koje vrijeme bez obaveze za dodatnim pojašnjenjem, uz uslov da je sve u skladu sa principima otvorenog, transparentnog, bezuslovnog i ravnopravnog procesa prodaje. Nadalje, HETA ima pravo da zatraži dodatne informacije od zainteresovanih lica koja su iskazala interes za kupovinu. U takvim slučajevima, kao i u svim drugim okolnostima, ni jedno zainteresovano lice neće tražiti nadoknadu štete za gubitak ili troškove čiji je nastanak povezan sa Transakcijom.

Za sve dodatne informacije ili pitanja, molimo da nas kontaktirate putem mail-a:  exitmanagement4@heta-asset-resolution.com  

 

Pisma namjere u orginalu dostaviti na adresu:

HETA ASSET RESOLUTION AG;

Exit Management 4;

Alpen-Adria-Platz 1,

9020 Klagenfurt am Wörthersee, Austria

 

Pravna napomena: Niti ovaj poziv, niti davanje bilo kakvih povjerljivih informacija nekom od zainteresiranih strana ne može se koristiti za bilo kakvu ponudu za prodaju ili poziv za podnošenje ponuda ili za kupovinu bilo kojeg kolaterala od strane bilo koje osobe u bilo kojoj nadležnosti ili pod bilo kojim uslovima gdje je nezakonito dostaviti takvu ponudu ili podnošenje zahtjeva. Dostavljanje ovog poziva po određenim propisima moglo bi biti ograničeno zakonom, a primatelji ovog poziva se moraju informisati o tome i imati na umu sve zakonske i regulatorne propise koji su povezani sa distribucijom i posjedovanjem ovog poziva. HETA ili bila koja povezana strana, direktor, službenik, zaposlenik, savjetnik ili zastupnik („Povezane strane“) ne preuzimaju bilo kakvu odgovornost prema bilo kojoj osobi koja je u vezi sa distribucijom ili posjedovanjem ovog poziva. Dostavljanjem pisma namjere, zainteresovane strane potvrđuje da su lica sposobna da prime navedenu informaciju koja im je proslijeđena (ili koja bi im mogla biti proslijeđena u narednim fazama) bez bilo kakvih ograničenje ili bilo kakvih neispunjenih zakonskih propisa i zabrana u državama u kojima lice ima sjedište ili obavlja djelatnost.

 

Ovo se ne smatra obavezom za sklapanje bilo koje transakcije sa bilo kojom zainteresovanom stranom. HETA kao i ostala povezana lica izričito izjavljuju da navedeni poziv ne prestavlja bilo kakvu garanciju i izričito isključuju bilo kakvu odgovornost za davanje garancije koja bi mogla biti sadržana u ovom pozivu prema bilo kojem potencijalnom kupcu.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: