Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 29.08.2017. 09:13

Prodaja teretnog vozila TAM i bagera - Skip

Izvor: Glas Srpske, 29.08.2017.

JP "Vodovod i kanalizacija" a.d. u stečaju

Ul. Preobraženska bb, Rogatica

 

Datum: 26.8.2017. god. 

 

Na osnovu odluke Skupštine povjerilaca, stečajnog dužnika "Vodovod i kanalizacija" a.d. u stečaju Rogatica, od 20.3.2017. godine i saglasnosti Odbora povjerilaca od 25.8.2017. godine, a u smislu odredaba člana 155. i 166. Zakona o stečaju, stečajni upravnik,

 

OGLAŠAVA

javno nadmetanje za prodaju pokretne imovine stečajnog dužnika prikupljanjem pisanih ponuda

 

Predmet prodaje je pokretna imovina i to:

1. Teretno vozilo TAM, tip 75-T-5-VE-3-,2, godina proizvodnje 1983. snaga motora je 56 kw, pogonsko gorivo dizel.

2. Bager - Skip, proizveden u Sloveniji, Ljubljana 1990 god. potpuno devastiran i nije u funkciji više od tri godine.

 

Navedena pokretna imovina se prodaje pojedinačno. Početna cijena za nadmetanje je procije-njena vrijednost vozila i to.

- za teretno vozilo TAM 4.760,00 KM

- za Bager -Skip 3.150,00 KM.

 

Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja uredno dostave ponudu i dokaz o uplati depozita, koji iznosi 10% od početne cijene za nadmetanje. Depozit uplatiti na račun stečajnog dužnika broj: 562-012-81366959-15 koji se vodi kod NLB banka a.d. Banjaluka Ponude dostavljati u zatvorenim kovertama putem pošte preporučeno, sa naznakom "PONUDA -NE OTVARAJ", na adresu: JP "Vodovod i kanalizacija" a.d. u stečaju, ul. Preobraženska bb, 73220 Rogatica, do 23.9.2017. godine

U ponudi navesti šta licitirate, ponuđenu cijenu koju ste spremni da platite, dokaz o uplaćenom depozitu, kao i osnovne podatke o ponuđaču.

U razmatranje će se uzeti samo one ponude gdje je ponuđač ponudio početnu cijenu i veću od početne cijene. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati. Na pokretnu imovinu se obračunava PDV.

Sve potrebne informacije se mogu dobiti na telefon 065/626-576, a imovina se može razgledati svakog dana osim nedjelje od 10 do 12 časova.

Imovina se prodaje u viđenom stanju i postojećem pravnom statusu.

Sgečajni upravnik će u prisustvu najmanje dva člana Odbora povjerilaca izvršiti otvaranje po-nuda dana, 29.9.2017. god. u 12 časova, u prostorijama stečajnog dužnika. Za kupca biće proglašen ponuđač sa najvećom ponuđenom cijenom.

Zaključak najpovoljnijem ponuđaču stečajni upravnik će dostaviti na adresu odmah nakon licitacije. Ukoliko bude najpovoljnijih ponuđača sa istom ponuđenom cijenom, kupcem će se proglasiti ponuđač koji je prije uplatio depozit. Ponuđačima čije ponude ne budu prihvaćene depozit će se vratiti po okončanju javnog nadmetanja.

Ukoliko ponuđač sa najpovoljnijom ponudom, za kupovinu jednog ili oba licitaciona predmeta, ne uplati kupoprodajnu cijenu u roku od 30 dana, od dana prijema zaključka, smatraće se da je odustao od kupovine i gubi pravo na povrat depozita, a za kupca će se proglasiti sljedeći najpovoljniji ponuđač.

Svi troškovi vezani za prodaju imovine padaju na teret kupca.

 

Stečajni upravnik

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: