Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 14.04.2017. 09:14

Prodaja upravne zgrade i dvorišta u Bihaću

Izvor: Oslobođenje, 14.04.2017.

Na osnovu člana 99. stav 2. i člana 101. Zakona o stečajnom postupku (»Službene novine Federacije BiH«, broj 29/03,32/04, 68/05 i 42/06), a u vezi sa Odlukom odbora povjerilaca od 12.4.2017. godine, stečajni upravnik «KRAJINAPUTEVI» d.d. Bihać - u stečaju, objavljuje:

 

OGLAS

O DEVETOJ PRODAJI NEPOKRETNE IMOVINE "KRAJINAPUTEVI“ DD BIHAĆ - u stečaju

 

I.   VRIJEME, MJESTO I PREDMET PRODAJE

 

Prodaja imovine će se održati 21.4. 2017. godine (petak) sa početkom u 10 sati u Bihaću, adresa Bedem broj 1, Bihać. Predmet prodaje nepokretna imovina slijedećih karakteristika:

 

Oznaka LOT-a

Opis nepokretnosti

Početna cijena u KM za IX prodaju

LOT 1

* Poslovi objekt, zv. "upravna zgrada"; veličina objekta 24,4 x 13,85 m, nepravilnog oblika; godina izgradnje 1888. (dograđen 1965. g. + adaptiran i saniran); spratnost: S+P+1; Objekt se sastoji od: Suteren površine 248,67 m2; prizemlje površine 249,13 m2 i poslovni prostor od 248,64 m2; * k.č. br. 5073 zv. "Upravna zgrada i dvorište", način korištenja: kuća i zgrada u površini od 237 m2 i zemljište uz privredu zgradu u površini od 638 m2, ukupno 875 m2, upisana u p.l. br. 2607 k.o. Bihać-Grad, po novom katastarskom operatu, odnosno odgovarajuća k.č. br. 5073 zvana "upravna zgrada i dvorište", u površini od 875 m2, upisana u z.k. ul.br. 4395 k.o. Bihać-Grad.

650.000,00

 

II. USLOVII NAČIN PRODAJE IMOVINE

- Imovina će se prodavati kombiniranom metodom - pisanim ponudama i usmenim nadmetanjem.

- Pravo učešća na javnom nadmetanju za prodaju imovine imaju sva pravna i fizička lica čije pisane ponude do 21.4.2017. godine do 9.45 sati budu fizički dostavljene na adresu: KRAJINAPUTEVI d.d. Bihać u stečaju, ul.Bedem 1, Bihać i to u zatvorenoj koverti koja će biti potpisana od ponuđača i uplate depozit u iznosu od 10.000,00 KM. Uplatu naznačenog depozita treba izvršiti na račun "KRAJINAPUTEVI" d.d. Bihać - u stečaju, broj 3385002275440954 otvoren kod UNI-CREDIT BANK d.d., sa naznakom: Osiguranje za učešće na javnom nadmetanju za Lot: 1.

- Pisana ponuda treba sadržavati naziv ponuđača, opis predmeta ponude, ponuđenu cijenu te originalni primjerak uplatnice o uplati depozita. Početna cijena pisane ponude ne može biti niža od utvrđene početne vrijednosti Lota na oglasu.

- Pristigle ponude se otvaraju na dan prodaje u prostorijama prodavaoca od komisije koja će biti imenovana na dan prodaje.

- Minimalni iznos podizanje cijene u usmenom dijelu nadmetanja iznosi 1.000,00 KM od posljednje ponuđene cijene, a maksimalni iznos podizanje cijene u usmenom dijelu nadmetanja iznosi 10.000,00 KM od posljednje ponuđene cijene.

- Prodaja nepokretnosti biti će zaključena kada nakon otvaranja ponude i Čitanje cijena, odnosno nakon zadnje usmene ponude na javnom nadmetanju i trećeg upita stečajnog upravnika nitko od zainteresiranih kupaca ne izjavi da daje novu cijenu uvećanu za iznos naveden u prethodnom stavu.

- Prvoplasirani kupac dužan je platiti ukupnu kupoprodajnu cijenu u roku od 30 dana od dana održane prodaje, tj. zaključno sa 21. 5. 2017. godine (umanjenu za dati depozit), te će se isti nakon toga uvesti u posjed temeljem rješenja suda o dosudi i protoka roka za žalbu nakon izdavanja rješenja od suda.

- Ukoliko ponuđač sa najvišom ponudom ne uplati prodajnu cijenu u predviđenom roku, gubi pravo na povrat ukupno uplaćenog depozita, a prodaja će se smatrati neuspjelom, a imovina iz Lota će se dodijeliti drugoplasiranom, odnosno treće-plasiranom, ukoliko drugoplasirani ne ispuni propisanu proceduru. Drugoplasirani, odnosno trećeplasirani kupac je dužan najkasnije u roku od 30 dana od dana dostavljanja obavyesti od strane stečajnog upravnika uplatiti kupoprodajnu cijenu, u protivnom isti također gube potpuni iznos uplaćenog depozita.

- Ponuđačima, osim tri prvoplasirana, vratit će se priloženo osiguranje nakon zaključenja javne prodaje.

- Imovina se prodaje u zatečenom stanju po načelu "VIĐENO - KUPLJENO" i naknadne reklamacije se neće uvažavati, te svaki kupac ima pravo da prije održavanja prodaje izvrši uvid u javne knjige kod Općinskog suda u Bihaću i Grada Bihaća o svom trošku.

- Kupac snosi sve troškove vezane za kupoprodaju i uspostavljanje vlasništva na nekretnini (porez na prijenos nepokretnosti, administrativne takse, izlazak geometra na teren i ostalo).

- U slučaju da se na nadmetanje prijavi više kupaca, a čija početna cijena bude identična, te u slučaju da navedeni ponuđači ne uvećaju cijenu po pozivu stečajnog upravnika u usmenom djelu nadmetanja, u tom slučaju za prvoplasiranog kupca se proglašava kupac koji je prvi dostavio ponudu na adresu prodavaoca u predviđenom roku, o čemu će posebnu evidenciju voditi uposlenici prodavaoca, te o datumu i mjestu dostavljanju ponude sačiniti službenu zabilježbu, odnosno izdati potvrdu ponuđaču o vremenu prijema ponude.

- Prilikom javnog nadmetanja jedan ponuđač može biti rangiran samo najednom mjestu, bez obzira na broj ponuđenih cijena.

- Sve informacije u vezi prodaje mogu se dobiti svakog radnog dana na telefon: 061/181-788.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: