Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.06.2017. 09:11

Prodaja zemljišta uz privrednu zgradu k.o. Bihać-Grad

Izvor: Oslobođenje, 03.06.2017.

DD ŠIPAD BINA Bihać - u stečaju

 

Na osnovu člana 99. stav 2. i člana 101. Zakona o stečajnom postupku ("Službene novine Federacije BiH", broj 29/03, 32/04 i 42/06) i Odluke Odbora povjerilaca, stečajni upravnik DD Šipad BINA Bihać - u stečaju, objavljuje:

 

OGLAS

O PETNAESTOJ PRODAJI NEPOKRETNE IMOVINE

STEČAJNOG DUŽNIKA DD ŠIPAD BINA Bihać - u stečaju putem usmenog javnog nadmetanja

Prodaja imovine će se izvršiti u Bihaću 20. 6. 2017. godine u prostorijama DD ŠIPAD BINA Bihać - u stečaju, ul Bihaćkih branilaca br.89, sa početkom u 9 sati.

 

I.  PREDMET PRODAJE

red. br.

Opis predmeta prodaje NEPOKRETNA IMOVINA

Početna cijena u KM po odluci Odbora povjerilaca od 10. 4. 2017.

1

k.č. 3194/11 zvana "EKONOMSKO DVORIŠTE" Zemljište uz privrednu zgradi u površini 454 m2 upisano u posjedovni list broj 858 k.o. Bihać-Grad, a kojoj odgovara parcela broj 3194/11 EKONOMSKO DVORIŠTE; Zemljište uz privrednu zgradu površine 454 m2, upisano u z.k. ul. br. 8621 K.O. BIHAĆ-GRAD

13.620 KM

 

II. USLOVI PRODAJE

Navedena NEPOKRETNA imovina prodaje se kako je navedeno u oglasu, u fizičkom stanju na dan prodaje, a na osnovu cijepanja parcela koje je uradio stalni sudski vještak geodetske struke i čiji nalaz je prihvatio Odbor povjerilaca. Na nepokretnoj imovini koja se prodaje postoje upisani tereti po raznim osnovama posao oko brisanja tih tereta preuzima kupac, bez mogućnosti reklamacije na teret prodavca. Dokazi o vlasništvu i upisanim teretima se mogu pogledati kod stečajnog upravnika ili u zemljišnoknjižnom uredu Suda u Bihaću. Ako parcele iz z.k. izvoda nisu usklađene sa parcelama iz katastra - teret tog usklađivanja preuzima kupac nekretnine.

Imovina se na ovoj javnoj prodaji ne može prodavati po cijeni nižoj od navedene početne cijene u ovom oglasu. Pravo učešća u nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica. Usmeno javno nadmetanje će se održati i ako na njemu učestvuje samo jedan učesnik koji ispunjava ostale Zakonom propisane uslove. Povećanje cijene u toku javnog nadmetanja za nepokretnu imovinu (zemljište i građevinske objekte) je najmanje 1.000,00 KM, a najviše 10.000,00 KM. Na javnom nadmetanju mogu učestvovati ponuđači koji izvrše polog-uplatu depozita u visini 10% početne cijene licitirane imovine, a najviše do 10.000,00 KM. Uplatu izvršiti na DD Šipad BINA Bihać - u stečaju, ul. Bihaćkih branilaca br. 89. Bihać žiroračun: 3386902245059489 kod Unicredit Bank sa naznakom:

depozit za nadmetanje - LOT br.____ pozicija br. ____  za koji se prijavljuje. Uplata mora biti evidentirana/zaprimljena na žiroraeunu prodavca/stečajnog dužnika najkasnije 24 sata prije održavanja licitacije, pa se ponuđači upozoravaju da uplatu depozita izvrše na vrijeme. Porez na promet nekretnina, PDV i sve ostale troškove (demontaže, transporta, troškove prenosa vlasništva, notarske troškove i druge takse i troškove) snosi kupac. Imovina se prodaje po principu "viđeno - kupljeno" te se naknadne reklamacije po bilo kom osnovu neće uvažavati. Na kupca se prenose obim i prava kojim stečajni dužnik raspolaže u momentu prodaje.

Prodavač zadržava pravo da prije ili nakon održane javne prodaje odustane od prodaje bez ikakvih obaveza naknade štete/troškova potencijalnim kupcima i bez obaveze davanja bilo kakvog obrazloženja. Uplatnicu sa naznakom i brojem imovine za čiju kupnju učestvuje na javnoj prodaji, ponuđač treba dostaviti najkasnije prije početka javnog nadmetanja. Ostali detalji prodaje su određeni Pravilima za učešće na licitaciji, sa kojima će ponuđači biti upoznati neposredno pred početak nadmetanja. Imovina koja je predmet prodaje može se pogledati(uz obaveznu prethodnu najavu i dogovor može se izvršiti uvid u procjene sudskih vještaka - detaljnu dokumentaciju koja se odnosi na nekretnine koje se prodaju i uvid u stanje imovine koja se prodaje) i mogu se dobiti sve informacije na telefon 063-281 -081 i slanjem upita na e-mail adzaferbegovic@yahoo.de

 

Stečajni upravnik

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: