Rekonstrukcija tuzlanskog aerodrom: Objavljen tender za drugu fazu radova

22.06.2017. 12:27 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcija tuzlanskog aerodrom: Objavljen tender za drugu fazu radova

Međunarodni aerodrom Tuzla objavio je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade putničkog terminala - faza II.

Međunarodni aerodrom Tuzla objavio je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade putničkog terminala - faza II, saznaje portal Akta.ba

Radovi su podijeljeni u više lotova, a najveću vrijednost ima prvi lot koji se odnosi na građevinsko-zanatske radove i iznosi 1.857.797 KM, bez PDV-a.

Vrijednost lota za vodoinstalaterske i kanalizacione radovi procijenjena je na 37.264 KM, dok je za mašinske instalacije predviđeno 192.339 KM, odnosno 383.332 KM za elektroinstalacije.

Rok za dostavu ponuda je 9. august 2017. godine.

Podsjetimo, prvi tender je bio raspisan u maju ove godine i otvoren je do 11. jula nakon čega će biti odabrani izvođači.

Kako su ranije iz Međunarodnog aerodroma Tuzla najavljivali, vrijednost ukupnih radova na proširivanju kapaciteta iznosi oko 4,5 miliona KM.

Oko 50% tih sredstava Aerodrom je osigurao iz kredita, a preostali dio sredstava iz podrške vlada Tuzlanskog kantona i FBiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije