Vildana Lončarić: Žena koja stoji iza "Urban Managementa"

15.11.2016. 14:16 / Izvor: Akta.ba

Svoju poslovnu priču počela je na drugoj godini studija gdje je počela raditi za jednu modnu agenciju.

Predsjednica udruženja "Fmodels" i direktorica "Urban Managementa" Vildana Lončarić rođena je u Sarajevu. Po struci je pravnica. Svoju poslovnu priču počela je na drugoj godini studija gdje je počela raditi za jednu modnu agenciju, a koja joj je i bila vjetar u leđa.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako je zanimao menadžment i ono što se dešava iza stejdža, te je u Agenciji ostala tokom cijelog studiranja, nakon čega je pokrenula sopstvenu modnu agenciju "Fmodels".

"Kroz rad na različitim projektima koji su išli van svijeta mode, a koji su bili sve učestaliji, stvorila se ideja da se oformi 'Urban Management'", kaže Lončarić, pojašnjavajući kako urbanim menadžmentom, želi da marketing i organizovanje evenata predstavi u jednom urbanom i kulturnom svjetlu na sasvim novi način.

Iako, se radi o jako mladom Udruženju koje je osnovano u februaru ove godine, zahvaljujući predanom radu predsjednice već su realizovani veliki projekti. Naime, radi se o Prvom BH Porodičnom Urban Sajmu i Fashion Weekend "Urban Fashion & Culture Nights".

Sve ovo ne bi bila jednako uspješno kaže Vildana da nije njenog tima, koji čini 12 mladi i ambiciozni ljudi koji su bez obzira na to svojim radom, trudom izuzetno posvećeni organizaciji.

"U velikim smo planovima.Trenutno radimo na tri nova projekta od kojih će jedan biti na visokom državnom nivou i u partnerstvu sa jednom od država Europske Unije", kaže Vildana Lončarić.

U daljem razgovoru otkriva nam kako se od poznatih žena divi Saneli Jenkins, njenom vedrom duhu i stalnoj potrazi za novim izazovima i poslovnim poduhvatima.

Ženama koje žele krenuti njenim stopama poručuje: "Ništa nije nemoguće kada se dovoljno jako želi."

Njena životna filozofija glasi: "Follow your dreams, they know the way".

Hobi: Zimi je to skijanje, a ljeti plivanje i naravno putovanja.

Porodica: sin, partner,roditelji i prijatelji...

Zemlja snova: Italija, tačnijeToscana.

Modni brend koji preferira: Preferiram više brendova, npr. Guess, Ralph Lauren, Armani...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti