BiH i Crna Gora intenziviraju politički dijalog o evropskim integracijama

10.02.2017. 08:56 / Izvor: Akta.ba
BiH i Crna Gora intenziviraju politički dijalog o evropskim integracijama

Zaključivanjem ovog sporazuma dvije države potvrđuju opredijeljenost za približavanje standardima EU i daljnjem razvoju odnosa sa Evropskim unijom.

Vijeće ministara BiH danas je, na vanrednoj sjednici, utvrdilo Prijedlog sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Na ovaj način Vijeće ministara BiH i Vlada Crne Gore na bilateralnoj osnovi intenziviraju politički dijalog i saradnju usmjerenu na integraciju u Evropsku uniju (EU) u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Tim sporazumom se jačaju dijalog i saradnja državnih tijela u oblasti evropskih integracija te potiče jačanje ekonomske i saradnje u oblasti turizma, pravosuđa i unutrašnjih poslova.

Zaključivanjem ovog sporazuma dvije države potvrđuju opredijeljenost za približavanje standardima EU i daljnjem razvoju odnosa sa Evropskim unijom

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar vanjskih poslova BiH.

Vijeće ministara BiH također je donijelo Odluku o odobravanju 39.000 KM iz tekuće budžetske rezerve Centralnoj izbornoj komisiji BiH za finansiranje troškova provođenja ponovnih izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU