Budžet programa prekogranične saradnje 67,2 miliona eura

11.07.2017. 08:35 / Izvor: SRNA
Budžet programa prekogranične saradnje 67,2 miliona eura

Crnogorski ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović istakao je da se programom nastavlja uspješna saradnja.

Programom prekogranične saradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014-2020. godine, čiji ukupni budžet iznosi 67,2 miliona evra, biće unaprijeđen kvalitet socijalnih i zdravstvenih usluga, očuvanje prirode, te energetska efikasnost i razvoj turizma, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo evropskih poslova.

Crnogorski ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović istakao je da se programom nastavlja uspješna saradnja uspostavljena u okviru prethodne finansijske perspektive kroz bilateralne programe Hrvatska-Crna Gora i BiH-Crna Gora.

Novim Programom korisnici su dobili priliku da realizacijom zajedničkih aktivnosti doprinesu daljem razvoju programske oblasti, rekao je Pejović u Podgorici, gdje je danas održana svečana konferencija povodom početka sprovođenja projekata izabranih za finansiranje u okviru prvog poziva INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014-2020. godine.

Pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije BiH Zara Halilović istakla je da današnja konferencija predstavlja krunu dosadašnjeg rada i tijesne saradnje tri zemlje na svim nivoima.

Šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav čestitao je na zajedničkom uspjehu, poručivši da sada postoji 20 odličnih projekata koji će unaprijediti život na prostoru od Zagreba preko Bijeljine do Ulcinja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU