Hahn: BiH mora postati članica Europske unije

12.04.2016. 08:09 / Izvor: Fena
Hahn: BiH mora postati članica Europske unije

Bosna i Hercegovina je centar i srce zapadnog Balkana, a zapadni Balkan je dio Europske unije i jasno je i očigledno da Bosna i Hercegovina mora postati punopravna članica Europske unije.

Bosna i Hercegovina je centar i srce zapadnog Balkana, a zapadni Balkan je dio Europske unije i jasno je i očigledno da Bosna i Hercegovina mora postati punopravna članica Europske unije – izjavio je povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn.

 On je sinoć na manifestaciji „Večernjakov pečat“, koja se održava u Mostaru, dobio nagradu za potporu BiH na europskom putu. Istaknuo je kako nagrada izražava odlučnost i veliku posvećenost Europske unije, kao i njega te njegova tima da podrže Bosnu i Hercegovinu na putu ka Europi.

"Bili smo vrlo uspješni prošle godine i mnogo toga je urađeno. Ostalo je još nekoliko stvari koje je potrebno riješiti ove godine. Potrebne su nam odluke, teške odluke koje su na liderstvu ove zemlje. Ovo je ključno i može se postići", kazao je Hahn tijekom obraćanja prilikom snimljene predaje Večernjakova pečata.

"Uvjeravam vas da ćemo uvijek biti ovako odlučni i posvećeni Bosni i Hercegovini i njezinim europskim težnjama", poručio je Hahn kojemu je nagrada uručena prije manifestacije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU