Todorić traži podršku od dobavljača

27.03.2017. 14:43 / Izvor: SRNA
Todorić traži podršku od dobavljača

Hrvatski Agrokor ima problem sa likvidnošću zbog nagomilanih dugova u iznosu od šest milijardi eura.

Vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić zatražio je danas od predstavnika dobavljača da podrže najavljeno restrukturisanje ovog koncerna, kako bi mogli da nastave poslovnu saradnju.

On je poslije zajedničkog sastanka rekao da je predstavnike dobavljača upoznao o stanju u koncernu i o planovima za nastavak poslovanja.

Dobavljači, kojima Agrokor duguje ukupno 2,1 milijardu eura /16 milijardi kuna/, istakli su da je ovaj koncern jedan od njihovih najznačajnih partnera i da su spremni da ga snažno podrže u procesu restrukturisanja, ali i da očekuju da će i njihovi interesi biti maksimalno zaštićeni, prenose hrvatski mediji.

Hrvatski Agrokor ima problem sa likvidnošću zbog nagomilanih dugova u iznosu od šest milijardi eura, od kojih najveći dio dospijeva na naplatu 2020. godine. Ovaj koncern svu dobit već troši samo na otplatu kamata.

Ulogu lidera u traženju rješenja preuzela je Sberbanka, koja drži više od polovine duga Agrokora.

Iz ove banke nedavno je potvrđeno da ne razmatraju mogućnost zatvaranja trenutnih kreditnih linija "Agrokorovim" kompanijama i da će nastaviti da pružaju finansijsku podršku usmjerenu ka stabilizaciji tekućeg poslovanja koncerna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU