Slobodna nova mjesta za obuku žena sa invaliditetom

07.03.2017. 11:14 / Izvor: Akta.ba
Slobodna nova mjesta za obuku žena sa invaliditetom

Obuka je besplatna, a prvenstveno je namijenjena ženama invalidima, socijalno ugroženim licima

Humanitarna organizacija ADRA otvara nova mjesta za obuku žena sa invaliditetom. Obuka je besplatna, a prvenstveno je namijenjena ženama invalidima, socijalno ugroženim licima, ali i drugim nezaposlenim osobama koje su zainteresovane da savladaju vještine krojenja i šivanja.

Do 10-og marta bit će otvorena nova mjesta za obuku iz oblasti šivanja i krojenja. Svi zainteresovani mogu kontaktirati organizaciju ADRA putem mejla na adresu: adrabih@gmail.com ili putem telefona 063 -751-107.

Obuka se održava u prostorijama second hand šopa "Šareni ormar", a vode je inžinjeri tekstila sa iskustvom u odjevnoj tehnologiji i dugogodišnjim iskustvom u praksi, ističu iz ove organizacije.

"Zahvaljujući TC Bingo uspjeli smo pokrenuti ovu obuku s ciljem da licima sa invaliditetom pružimo mogućnost da napreduju i steknu nova znanja i vještine kako bi u budućnosti mogli samostalno da rade. Nastojaćemo da kroz projekat omogućimo zaposlenje licima koja budu pokazala najboje rezultate i koja pokažu interesovanje za dalji rad, a koja će u budućnsoti raditi na redizajnu stare odjeće.

Obuka za krojače je nastavak našeg projekta "Hljeb od tekstila" koji se već dvije godine realizuje na području Sarajeva i Banjaluke, u saradnji sa udruženjem građana "Mozaik prijateljstva".

Budući da nam svakodnevno pristižu velike količine stare i neupotrebljive odjeće odlučili smo da je iskorstimo kao repro materijal za obuku i napravimo neke nove – unikatne proizvode koje šiju naše polaznice. Veoma smo zadovoljni svim rezultatima koji su do sada ostvareni. Prva grupa polaznica je završila drugi stepen obuke i sada se spremaju za napredniji nivo", istakao je direktor humanitarne organizacije ADRA – Božidar Mihajlović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Filantropi